Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Abeceda ZDC

Četiri nova igrača, napreduje izgradnja svlačionica

Autor: Šime Ćurko

11.01.2024. 09:50
Četiri nova igrača, napreduje izgradnja svlačionica

Foto: NK Abeceda ZDC



Novi stari igrač u momčadi Abecede ZDC je 34-godišnji napadač Stipe Vujević, koji je prethodno bio član kluba od 2020. do 2023., a ima i iskustvo igranja u drugim klubovima u Hrvatskoj te u inozemstvu. Posljednjih godina Vujević se otisnuo u sudačke vode, ali ljubav i želja za igranjem nogometa vratili su ga na teren.


– Nisam mogao odbiti poziv uprave i trenera Alena Juričića i jedva čekam ponovno odjenuti žuti dres. Nadam se da ću iskustvom pomoći momčadi, ali i mladim igračima, koji tek dolaze na nogometnu scenu – rekao je Vujević.


– Ne treba puno riječi trošiti na Vujevića, jer sam dobro upoznat s njegovim kvalitetama. Vođa na terenu i nezgodan u protivničkom šesnaestercu, upravo je to što sam tražio. Zahvaljujem mu što je prihvatio poziv za povratak – naglasio je Alen Juričić, od ove zime trener Abecede, koju su prethodno pojačala tri igrača prezimena Lučić. Prvi je stigao Ivan Lučić, potom je iz Hrvatskog viteza Posedarje došao je 22-godišnji Niko, a novi Abecedin igrač je i 29-godišnji Ante Lučić.




– Zadnje dvije sezone nogomet sam stavio po strani zbog poslovnih obveza. Ipak, odazvao sam se pozivu Abecede – kaže Ante Lučić, svojevremeno igrač Dragovoljca i Murvice.


– Sigurno da će se osjetiti Antina stanka od nogometa, posebno u kondicijskoj spremi. Učinit ćemo sve kako bismo ga vratili na razinu koju zahtijeva igranje u županijskoj ligi – zaključio je Juričić.


S tri pobjede, dva remija i osam poraza »žuto-crni« su prvi dio sezone u Prvoj ŽNL završili na 12. mjestu. Skupili su 11 bodova, osam više od posljednjeg Zemunika. Između ova dva sastava je Polača s osam bodova.


Ante Dokoza, predsjednik Abecede, ističe da su i tijeku i radovi na igralištu u Murvici.


– Klupske svlačionice su pred završetkom, te su u izgradnji ogradni zidovi. Još je pred nama puno posla, no idemo korak po korak – kazao je Dokoza.