Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kraj karijere

Tokić: Nogomet mi je postao uteg

Autor: Šime Ćurko

12.01.2024. 10:20
Tokić: Nogomet mi je postao uteg

Foto: Luka Jeličić



Nogometaši Hrvatskog viteza u ponedjeljak 15. siječnja u 17 sati počet će pripreme za drugi dio sezone u Trećoj NL Jug. Nakon jesenske polusezone Posedarci su peti s 27 bodova, pet manje od vodećeg Zadra. Momčad će na pripreme povesti Ivan Šimurina, dosadašnji pomoćnik Marka Pinčića, koji se nakon polusezone razišao s HV-om. Šimurina će treći put u karijeri biti, kako sam kaže, privremeno rješenje.


– Uprava kluba traži trenera, a dok se to ne riješi ja ću voditi treninge. Također, i kad je riječ o igračkom kadru taj je dio posla na Upravi – kaže Šimurina, koji je potvrdio odlazak Ivana Tokića (1992.), a o novom angažmanu u inozemstvu razmišlja i Marko Jordan. Kad je riječ o listi želja postoji opcija dolaska Nina Jurjevića Adžića, koji je u dresu Bibinja sa 16 golova prvi strijelac Prve ŽNL.


Tokić je u Posedarje došao iz Zadra u ljeto 2021. i bio je standardni prvotimac na radnom mjestu braniča.




– U Posedarju mi je bilo odlično ove tri sezone. Posebno za vrijeme trenera Josipa Butića. Igrali smo odlično, pobjeđivali doma i na gostovanjima, a imali smo i veliku podršku navijača. To mi je bilo najbolje razdoblje u karijeri – kaže Tokić, koji na pitanje o razlozima odlaska odgovorio:


– Ukratko, zasitio sam se, izgubio sam volju za nogometom na ovoj razini na kojoj sam do sada igrao i uzet ću odmor od svega. Na ljeto ću vidjeti ima li smisla nastaviti u nekoj nižoj ligi. Nogomet mi je postao prevelika obveza i uteg. Tu je i svakodnevni posao i odlučio sam da je najbolje povući se. Treća liga nije Prva, ali ima svoje zahtjeve, treba redovno trenirati, što je teško spojiti s drugim životnim obvezama – podvukao je Tokić koji je mlađe uzraste prošao u NK Zadru, za koji je igrao i u Prvoj HNL. Kasnije je bio i član tadašnjih drugoligaša Gorice i Šibenika. S NK Zadrom je prošao teško razdoblje nakon ispadanja najprije u Drugu, potom i Treću HNL, a u Posedarju se odlično snašao. Bio je standardni član prvih 11 i s Josipom Jurjevićem dirigirao je obranom HV-a. Prošle jeseni imao je 13 nastupa, a oba izostanka upisao je zbog tri žuta kartona.