Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

KUGLANJE

Barany: U dobroj smo formi i idemo pobijediti

Autor: Alen Plahinek

13.10.2023. 10:00
Barany: U dobroj smo formi i idemo pobijediti

Foto: Arhiv ZL



Pred nama je četvrto kolo kuglačke Superlige u kojem nas očekuje veliki derbi između Zadra i splitskog Mertojaka. Ovoga puta mjesto radnje je kuglana na Poljudu, a vrijeme radnje je subota od 14:30. Jedan od glavnih protagonista bit će Csongor Barany, kuglač Zadra, vlasnik svjetskog rekorda iz listopada 2021. (738 drva), koji je najavio dvoboj u Splitu.


– Mertojak je uvijek bio zahtjevna i opasna momčad. Njihova kuglana je jako težak teren. Imaju u kuglačkim krugovima jako poznatu i mnogobrojnu publiku, što je malo neobično za naš sport, tako da to stvara dodatni pritisak, no moramo se znati nositi s time. Pokušat ćemo pobijediti, nema nekog posebnog recepta i filozofije. Idemo odigrati najbolje što znamo i možemo i nadati se dobrom susretu. Cilj je na kraju sezone podići naslov prvaka, no idemo korak po korak, prva sljedeća stepenica je Mertojak i moramo ju preskočiti. Smatram da smo u dobroj formi i da se ne trebamo bojati – rekao je Barany te se osvrnuo na prošlotjedni uspjeh u NBC kupu.


– Obranili smo titulu, što je velika stvar. Ponovno smo ušli u Ligu prvaka, što je također velika stvar. Finale NBC kupa protiv Hallbergmoosa bilo je najuzbudljivije u mojoj karijeri. Išli smo u Slavonski Brod na turnir oslabljeni, dok su Nijemci doveli jednog hrvatskog reprezentativca u svoje redove i bili su favoriti u finalu. Nismo krenuli onako kako smo htjeli, ja sam izgubio i nakon mog i nastupa Hrvoja Marinovića bilo je 1-1. Međutim, nakon toga ostali igrači su odradili odličan posao. Praktički do posljednjih nekoliko bacanja nije se znalo tko će uzeti titulu, ali na kraju sportska sreća je otišla na našu stranu. U Ligi prvaka ima puno jako dobrih momčadi, cilj je izboriti Final four, od toga ne bježimo, no bit će zahtjevno – zaključio je Barany.




Nakon tri kola na ljestvici vode Zaprešić i Zadar s maksimalnim učinkom, dok Mertojak ima dvije pobjede i poraz.