Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

Najulov 2023.

Lignja u zadnji tren Ane Gardijan

Autor: Boris Bulić

04.05.2023. 12:14
Lignja u zadnji tren Ane Gardijan

Foto: Osobna arhivaJoš jednom nam se javila Ana Gardijan, pasionirana egerica, članica kultne FB grupe Eging Zadar, koja ne propušta nijedan povoljan trenutak za lov liganja. Pozicije na kojima lovi ovise o vremenskim uvjetima. Ovoga je puta puhalo jugo pa je pozicija bila Điga.


S Đige po južini


– Toga je dana cijeli dan pumpalo jugo od levanta. Nije bilo baš puno izbora za pošte tako da smo nas tri Senka, Zora i ja pošle na Đigu, meni inače neomiljenu poštu, priča nam Ana.


– Lovila sam kao i uvijek štapom Major Craft, rolom Shimano Ultegra 2500 na kojoj je bila upredenica Gosen Casting 0,08. Predvez je bio Sasame FC 0,28 milimetara, kopča Yamashita, spojni čvorovi FG i palomar, a skosavica DTD Ballistic u dekoru šargo, nastavlja Ana svoju priču.


Udarac ‘iz druge’
– Cijelu večer nije bilo ništa. Zora je uspjela uloviti sipu i kad ju je stavila na kamen, gle čuda, sipa se skotrlja nazad u more.


Prolazilo nam je tako vrijeme a da nitko ništa nije ulovio. Ja već polako odustajem i govorim sama sebi kako ovo baš i nema smisla. Spremam se za poći kući jer je i kiša je počela, ali kao i uvijek, ajde, idem baciti još jednom za sreću.I gle! Dobijem udarac! Skosnem, ali nema ništa. Razočarana pustim skosavicu da malo stoji pa povučem lagano prema sebi kad vidim da se štap savija. Lagano skosnem i mašina krene zujati.


– Oohooo! – promrmljam zadovoljno.


Kažem Zori da imam dobru lignju. Vučem ja nju, vuče ona mene. Zora dolazi uzima mrežu i u tren oka ova ljepotica od 91 dek je bila na suhom, ispričala nam je Ana Gardijan.