Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najava film

Fantastičan triler ''Sveti pauk'' na pozornici Kino Zone

Autor: Portal ZL

31.08.2023. 15:00
Fantastičan triler ''Sveti pauk'' na pozornici Kino Zone

Foto: Sveti pauk



Ovog četvrtka na ljetnu pozornicu Kino Zone stiže, nažalost vrlo aktualan, fantastični triler ”Sveti pauk”! Riječ je o najnovijem uratku renomiranog iranskog redatelja Alija Abbasija zasnovan na šokantnim istinitim događajima!


Novinarka Rahimi (Zar Amir Ebrahimi) putuje u sveti, drugi najveći iranski grad Mašhad kako bi istražila slučaj serijskog ubojice (Mehdi Bajestani) koji vjeruje da čini Božje djelo čisteći ulice od grijeha lokalnog stanovništva ubijanjem seksualnih radnica. Kako se broj žrtava povećava, Rahimi dolazi nadomak razotkrivanju identiteta počinitelja strašnih zločina. Priliku za pravdu, nažalost, bit će teško ostvariti jer krvnika lokalno stanovništvo počinje doživljavati kao junaka.


Temeljen na istinitoj priči o serijskom ubojici Saeedu Hanaeiju koji je, od 2000. do 2001. godine, ubio šesnaest prostitutki, hvaljeni iranski filmski scenarist i redatelj, 42-godišnji Ali Abbasi potpisuje nesvakidašnji žanrovski uradak “Sveti pauk” koji, u isto vrijeme, funkcionira poput odvažne optužnice na račun društva u kojem zločin nije išta drugo do rutinska životna činjenica.




Ovaj briljantan triler u tekućoj je godini, kao danski kandidat, bio nominiran za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnog filma. Na prošlogodišnjem izdanju filmskog festivala u Cannesu, Zar Amir Ebrahimi, iranska glumica sa stalnom adresom prebivališta u Parizu, osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu. Uz novonastale regionalne i domaće nemile slučajeve nasilja nad ženama, pravo vrijeme je da pogledate film koji otvoreno ukazuje na sverastući globalni problem i koji poziva na buđenje.


Filmsku večer otvorit će pak prvijenac zadarskog autora Marija Brkića, kratkometražna drama “Par nepar”!



Neočekivane životne okolnosti koje u jednom trenutku bliskost mogu činiti dalekom, a u drugom udaljenost puno bližom praćene gorko-slatkim raspletima…


U glavnim ulogama gledamo Dominika Čička, Mitru Mladenović i Roka Nakića.


”Sveti pauk” i ”Par nepar” su na rasporedu u četvrtak 31. kolovoza s početkom od 21 h, a ulaznice po cijeni od 4 eura (30,14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h.