Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ljetno kino

Na pozornici Kino Zone "Najsretniji čovjek na svijetu" i razgovor sa Ksenijom Marinković

Autor: Portal ZL

25.08.2023. 22:38
Na pozornici Kino Zone

Foto: Promo“Najsretniji čovjek na svijetu”, regionalna drama nastala prema istinitoj priči, nova je prilika za poziv u goste Kseniji Marinković!


Prvi pokušaj projekcije i gostovanja u srpnju je poremetila kiša, ali ovog puta se vremenska prognoza smiješi! Tako ćete ove nedjelje od 21h, na ljetnoj pozornici Kino Zone, moći saznati sve o kandidatu Sjeverne Makedonije za nagradu Oscar!


Sarajka Asja ima 40 godina i nema partnera. Nadajući se da će upoznati nekog novog, jedne subote na majčin nagovor odlazi na speed dating. Spajaju je s 43-godišnjim bankarom Zoranom. Međutim, Zoran ne traži ljubav, već oprost…
Novi film makedonske redateljice Teone Strugar Mitevske, poznatoj po filmu “Bog postoji, njeno ime je Petrunija”, premijerno je prikazan u programu Orizzonti filmskog festivala u Veneciji.


Moderirani razgovor


U glavnim ulogama nastupaju Jelena Kordić Kuret i Adnan Omerović dok zapažene role među ostalima bilježe i Labina Mitevska, Ana Kostovska, Ksenija Marinković te Izudin Bajrović.


Sa Ksenijom ćemo nakon projekcije kroz moderiran razgovor zajedno otkriti iskustva sa stvaranja ove involvirajuće i u mnogočemu dojmljive priče, suradnji s mladim autorima iz regije i mnoge druge zanimljive detalje.


“Najsretniji čovjek na svijetu” je na rasporedu u nedjelju 27. kolovoza s početkom od 21h, ulaznice po cijeni od 4 eura (30,14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h. Ulaznice kupljene za srpanjsku projekciju koja je bila odgođena vrijedit će i za nedjeljnu projekciju.