Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

01. siječnja

''Obje strane oštrice'' otvara petu godinu Kino Zone

Autor: Portal ZL

30.01.2023. 08:59
''Obje strane oštrice'' otvara petu godinu Kino Zone

Foto: PromoU srijedu 01. veljače službeno starta peta godina djelovanja naše i vaše kinoteke, a čast otvaranja dopala je jednoj od najistaknutijih redateljica današnjice, Claire Denis i njezinoj hvaljenoj romantičnoj triler drami ”Obje strane oštrice” za koju je u konačnici nagrađena ‘Srebrnim medvjedom’ za najboljeg redatelja/icu na prošlogodišnjem Berlinaleu!


Sara i Jean u stabilnoj su vezi već deset godina. Čine se sretnima. On je njezina stijena, netko na koga se može osloniti. Kada su se prvi put upoznali Sara je bila u vezi s Françoisom, Jeanovim najboljim prijateljem. Jednoga dana Sara vidi Françoisa na ulici. On nju ne vidi, no preplavljuje ju osjećaj da bi joj se život mogao drastično promijeniti. François se uskoro javlja Jeanu i predlaže mu da ponovno zajedno rade. Stvari iznenada izmiču kontroli. 


Iskusna redateljica Claire Danes je i s ovim djelom iznova podsjetila s kojom lakoćom vješto i nadahnuto drži sve konce kako ispred tako i iza kamere, a ništa manje dojmljiv posao je odradila i izvanredna glumačka postava predvođena neodoljivom Juliette Binoche i Vincentom Lindonom kojeg ste u našoj kinoteci mogli gledati i prošle godine u senzacionalnom ”Titanu”.
Napeta triler drama ”Obje strane oštrice” na rasporedu je ove srijede, 01. veljače s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače!


Ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja, Polivaletnoj dvorani Providurove palače sat vremena prije početka prikazivanja. Ulaznice se pak mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.