Bit će bakalara na virski, na bjanko, brudet s palentom, lešo, grafinirani, sa slanim srdelama, s porilukom, s čičvardom i na salatu
U organizaciji virskog općinskog turističkog društva Vir turizam d.o.o. i njegovog direktora Zdenka Mičića te u suorganizaciji poznatog virskog ugostiteljsko-turističkog objekta Kotarina i njegovog voditelja Joska Bašića, koje inače djeluje unutar Vir turizma, ovih su dana krenule opsežne pripreme za ovogodišnju tradicionalnu Virsku bakalarijadu. Manifestacija koja iz godine u godinu privlači ne samo sve veći broj Virana već i domaćih i stranih turista ove će se godine održati u vremenu od četvrtka, 19. prosinca pa zaključno do ponedjeljka 23. prosinca.
Ove godine zaljubljenici u čuvenu norveško-virsku deliciju moći će guštati u devet pripremljenih jela na temu bakalara kojeg će pripremati bijelo osoblje Kotarine na čelu s glavnim kuharom Tomislavom Tomom Bašićem. Tako će se svakog dana moći kušavati i degustirati i to u vremenu od 12 pa do 23 sata devet vrsta pripremljenog bakalara i to na izvorni virski način, potom na bjanko, brudet s palentom, lešo, grafinirano, sa slanim srdelama, s porilukom, s čičvardom i na salatu.
Naravno, kako smo doznali od organizatora, uz bakalar će se nuditi domaća virska bijela i crna kapljica, potom poznata vina pinot sivi i crveni, traminac, roSe, cabarnet, malvazija…
najnovije
najčitanije
Nogomet
Premier liga
Ipswich Town nakon 22 godine ponovo u najvišem rangu engleskog nogometa!
Zadar
uz blagoslov pape Franje
Baklja mira iz Vatikana stigla do Zadra
Zadar
Svjetski dan astme
U Palači Cedulin pričalo se o problematici života s astmom: Liječene se značajno promijenilo
Nogomet
Premier liga
Arsenal lako protiv Bournemoutha za dodatno odvajanje na vrhu
Zadar
Okupljanje
U Gospiću se okupile tisuće mladih, na Susretu katoličke mladeži sudjeluju i Zadrani
Županija
TRAGEDIJA U MORU
Đani Iglić o stradalom roniocu: ‘Bio je veliki profesionalac koji je znao sva pravila ronjenja’
Zadar
PU ZADARSKA
Zbog utrke u nedjelju pojačan promet i gužve, policija uputila preporuku vozačima
Zadar
SANACIJA KROŠNJI
Od ponedjeljka se zbog radova privremeno zatvara ova ulica u Zadru
Zadar
TRAGOM ISTRAŽIVANJA
Zadrani najviše kupuju našu domaću piletinu, svinjetina pala u drugi plan
Zadar & Županija
TOČKA NA I