ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

demantij

Reagiranje

Autor: ZL

28.04.2023. 08:17
Reagiranje


Prema Zakonu o medijima objavite demantij informacija objavljenih u Zadarskom listu u članku pod naslovom »Općina Stankovci mora platiti 7 milijuna kuna tvrtki koja više na postoji«, kao i na vašem portalu od 25.04.2023. godine.


U navedenom tekstu članka objavljen je netočan sadržaj vezano za ovrhovoditelja AA d.o.o. Poličnik, a radi se o slijedećem.


Poduzeće AA d.o.o. Poličnik i Republika Hrvatska sklopili su predstečajnu nagodbu koju vodi FINA iz Zadra na Trgovačkom sudu u Zadru, a koja je još uvijek u postupku.
Temeljem Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi za vrijeme trajanja predstečajne nagodbe nije dopušteno pokretanje stečaja ovršnih, parničnih i upravnih postupaka radi osiguranja naplate. Također, nisu dozvoljeni podnesci i izjave, a nije dopuštena nijedna pravna radnja mimo ročišta. Strankama nisu dozvoljene radnje kojim uzrokuju štetu, a podaci iz predstečajne nagodbe su poslovna tajna. Odluke donosi nagodbeno vijeće Ministarstva financija sukladno zakonu.


Na Trgovačkom sudu pokrenut je nedopušten stečajni postupak. Porezna uprava provodi nedopuštenu ovrhu, a Zadarska županija i HZMO vode nedopuštene upravne postupke i pišu rješenja koja su protivna pravomoćnim sudskim presudama zbog čega ja kao hrvatski ratni veteran i poslodavac sa 60 godina života i preko 35 godina plaćenog mirovinskog osiguranja, kojeg je HZMO naplatio pravomoćnim ovrhama i pravomoćnim presudama Trgovačkog suda u nedopuštenom stečajnom postupku.


7. 7. 2022. godine došlo je do obrata u predmetima jer je tužitelj RH preko HZMO kao stranke u postupku i predstečajnoj nagodbi, uputila zahtjev Trgovačkom sudu u Splitu da sud donese odluku o ništetnosti izvanparničnog postupka kojeg je RH pokrenula temeljem krivotvorene dokumentacije FINE Zadar na Trgovačkom sudu u Splitu po službenoj dužnosti temeljem Zakona o izvanparničnom postupku kraljevine Jugoslavije.


Netočno se i neosnovano navodi u tekstu da ovrhovoditelj AA d.o.o. Poličnik nema pravni subjektivitet jer je Vrhovni sud pravomoćnom odlukom izbacio iz postupka dokumentaciju i kriminal u državnim institucijama. Taj kriminal s ovrhovoditeljem AA d.o.o. Poličnik i ovršnim postupcima nema nikakve veze, navodi u svom reagiranju Čedo Alić.