Prvi Gastro & Wine event na otoku Viru okupio je više stotina Virana i virskih gostiju koji su uživali u glazbenom programu s klapom Puntamika i grupom Vista, specijalitetima s tartufima, domaćem pršutu te ponudi proizvođača hrane i pića iz zadarske regije.
Gastro event na Viru nadovezao se na prijepodnevnu konferenciju »Turizam i urbanizam« koju su organizirali Poslovni dnevnik i Večernji list, a cjelodnevni program nadopunjen je i svečanošću otvaranja trodnevnog Međužupanijskog U-16 prvenstva u ribolovu štapom s obale koje se od petka do nedjelje održava na otoku.
Zato je na svečanosti otvaranja udičarskog natjecanja zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić posebno istaknuo važnost posezonskih događaja.
– Posjetio nas je ministar turizma Gari Cappelli upravo naglašavajući važnost razvijanja događaja u posezoni, a ribolovno natjecanje upravo je takvog karaktera, kazao je Vučetić zahvalivši se svim mladim udičarima i njihovim trenerima, kao i krovnom savezu, na dolasku na Vir.
– Zahvaljujem vam što ste prepoznali Vir kao poželjnu udičarsku i sportsku destinaciju, a pogotovo naš virski ŠRD kao jednog od najboljih organizatora udičarskih natjecanja u Hrvatskoj, dodao je Vučetić, dok je istu zahvalu sudionicima uputila i predsjednica ŠRD Vir i domaćin natjecanja Elizabeta Fumić.
– Svim sudionicima želim puno sportske sreće na natjecanju, dok ćemo se mi kao domaćini truditi da vam boravak na otoku bude što ljepši, kazala je Fumić.
Nakon što su udičari s predstavnicima Hrvatskog saveza športskog ribolova na moru odradili uvodnu ceremoniju i registraciju natjecatelja, pridružili su se gastro šušuru na virskoj rivi. Tamo su na štandovima i otvorenoj kuhinji Vir turizma jela s tartufima spremali virski chef Dario Kapović iz vrhunskog zadarskog restauranta Bruschetta i kuhari virskog restorana Kotarina. Uz pileće medaljone ili filete brancina sljubio se Zadarski tartuf iz OPG-a Ive Matak, kao i u fužima na velikoj fritaji. Posjetitelji su posluženi s dva velika domaća pršuta, a svoje su proizvode izlagali Vinarija Bartolović, Kraljevski vinogradi, Vinarija Degarra, zadarska Maraska, PG Anđela sa sokovima Naš okus obitelji Grginović iz Sukošana te OPG Mladen Jezidžić s ponudom meda i napitaka od meda. Cijeli su program nadahnuto vodili Igor Jelenić Toto i Kristijana Požarina Rakić. (Kažimir ŠKRBIĆ)
najnovije
najčitanije
Scena
hrvatski predstavnik
Baby Lasagna ide u finale Eurosonga!
Nogomet
Nogomet
Borussia Dortmund izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka!
Scena
dijete na putu
Grašo progovorio o drugoj Haninoj trudnoći: ‘Trudimo se ne maltretirati ljude našim privatnim životima’
Ostali sportovi
'Mario Zebić'
Zadar ukupno četvrti na Međunarodnog memorijalnom judo turniru
Svijet
američki predsjednik
Biden usporedio Hamasov napad s holokaustom: “Mržnja prema Židovima ostaje u srcima previše ljudi”
Nogomet
LIVI KOD KNJAZA
Livaković o nogometnim počecima u Zadru: ‘Budući da je mama kasnila po mene na treninge…’
Zadar
GODIŠNJICA TRAGEDIJE
NIKADA ZABORAVLJEN: Mnogi se prisjećaju preminulog pilota Marka Novkovića: ‘U mom srcu ne mogu umrit’
Zadar & Županija
Problem - ideologija
Načelnik Jasenica se ogradio od Facebook čestitke njegove liste nagrađenom novinaru Novosti
Zadar
GRADILIŠTE
ZAUSTAVLJENI RADOVI Inspekcija zapečatila gradilište zgrade uz Ulicu Nikole Tesle
Hrvatska
POZNATA KNJIŽEVNICA