Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

LIVI KOD KNJAZA

Livaković o nogometnim počecima u Zadru: 'Budući da je mama kasnila po mene na treninge...'

Autor: Portal ZL

07.05.2024. 08:29
Livaković o nogometnim počecima u Zadru: 'Budući da je mama kasnila po mene na treninge...'

Foto: HTV / HRT



Sinoć je na HRT-u prikazana nova epizoda serijala ‘Knjaz kod Vatrenih’, a kod legendarnog voditelja gostovala je jedinica hrvatske nogometne reprezentacije i Fenerbahcea, Zadranin Dominik Livaković. Livaković je Knjazu priznao kako je prvo trebao biti košarkaš, ali na njegovu današnju profesiju utjecala je – mama. – Najprije sam dvije godine trenirao košarku, ali, budući da je mama uvijek kasnila po mene na treninge, a pored je bio nogometni teren, tako sam se nekako zaljubio u nogomet, rekao je. U djetinjstvu mu se kod vratara svidjelo kako se “bacaju kao svinjice”, no, i dalje voli “zaigrati” nogomet u napadu.


– Čak sam i u Dinamu na treningu znao igrati u napadu. Bili su zadovoljni ovi moji, priznaje. U Dinamo je otišao 2015. godine, a u Zagrebu je proveo osam godina. Da se probudi u četiri u noći, kaže kako bi se iz doba Dinama najprije sjetio slavlja s navijačima na odmorištu Macola. – Kad cijele godine naporno radiš, a oni dolaze na stadion, navijaju i bodre te, i onda osvojiš prvenstvo za koje živiš cijele godine, onda ti sve emocije stanu u taj događaj na benzinskoj pumpi, kazao je Livaković. Najdraži film mu je Harry Potter, a tetovaže nema i ne želi jer ga ne privlače. Najdraža pizza mu je margarita, a poslije utakmice se gotovo uvijek počasti. Kao ritual prije utakmice navodi molitvu, a u plesu je, kaže, “nikakav” pa je prije vjenčanja morao ići na poduke.


Inače, Livaković će biti neupitna hrvatska jedinica na predstojećem Euru u Njemačkoj, a to će mu biti četvrto veliko natjecanje s nacionalnom vrstom. U Kataru je bio jedan od najboljih vratara prvenstva, a posebice je oduševio u osmini finala protiv Japana kada je obranio tri penala Plavim Samurajima.