Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

'Mario Zebić'

Zadar ukupno četvrti na Međunarodnog memorijalnom judo turniru

Autor: Šime Ćurko

07.05.2024. 21:33
Zadar ukupno četvrti na Međunarodnog memorijalnom judo turniru

Foto: Judo klub Zadar



U Kaštel Sućurcu održan je međunarodni memorijalni judo turnir Mario Zebić, na kojem je nastupilo 47 klubova sa 627 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kosova, Srbije i Crne Gore. Natjecalo se u uzrastima mlađih dječaka i djevojčica, dječaka i djevojčica u uzrastu mlađih kadeta i mlađih kadetkinja te u uzrastu kadeta i kadetkinja.


Judo klub Zadar se predstavio s 33 natjecatelja, predvođenih trenerima Antom Zankijem, Stipom Grgasom, Draganom Kneževićem i Josipom Kneževićem. Zadrani su osvojili ukupno osvojili tri zlatne, osam srebrnih i devet brončanih medalja te zauzeli četvrto mjesto u ukupnom redoslijedu klubova.


U uzrastu dječaka do 10 godina Ivan Dominik Šarić je osvojio srebrno odličje, dok su Petar Krešimir Marnika i Donat Prenaj zauzeli peta mjesta. Kad je riječ o dječacima i djevojčicama do 12 godina Rita Kurtin, Antonio Kardum, Tomislav Paleka i Adrijan Burmeta su osvojili srebrna, a Greta Klarin, Roko Zidar Basioli, Ivan Zanki i Mislav Stručić brončana odličja. Juraj Pavlović i Maša Grgas su zauzeli peta mjesta.




Među dječacima i djevojčicama do 14 godina Tino Hromin, Mario Mrkić i Emanuel Šapina su osvojili zlatna odličja. Armin Bračković je osvojio srebrno, a Eva Grčić i Patrik Parić brončana odličja. Onea Jergan i Tia Perinčić su zauzele peta mjesta. U uzrastu mlađih kadeta i mlađih kadetkinja do 16 godina Luce Rumora je zaslužila srebrno, a Mia Katušić i Duje Tudorović brončana odličja.


U najstarijoj kategoriji, kadeta do 18 godina, Kimi Matulović je osvojio srebrno a Ivan Vrkić brončano odličje dok je Roko Marin zauzeo peto mjesto. Za Zadar su još nastupili: Matej Vučić, Marko Škifić, Bartol Maračić, Ivan Miljanić, Niko Bujić, Lucija Dragičević.