Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

“NAŠA DJEVOJKA”

U ponedjeljak počinje prikazivanje britanske serije o Molly, bolničarki Britanske vojske na posljednjem zadatku u Afganistanu

Autor: Ivana Kocijan

08.09.2023. 08:24
U ponedjeljak počinje prikazivanje britanske serije o Molly, bolničarki Britanske vojske na posljednjem zadatku u Afganistanu

Foto: PR

Molly Dawes vatrena je djevojka iz istočnoga Londona koja ima mnogo prijatelja i koja je neprestano mamurna jer se često opija.U ponedjeljak u 21.15 na HTV1 počinje prikazivanje britanske serije “Naša djevojka”. Ovo je priča o Molly Dawes, djevojci iz istočnoga Londona, i njezinom emotivnom ispitu zrelosti kao mlade bolničarke Britanske vojske na posljednjem zadatku u Afganistanu.


Molly Dawes vatrena je djevojka iz radničke klase koja ima mnogo prijatelja, dečka probisvijeta i malo nade za svijetlu budućnost. Nakon što njezin nezaposleni otac upadne u sumnjiv posao koji prijeti Mollynoj sigurnosti, ona se napije kao zemlja.


Tražeći svrhu u životu, odluči prijaviti se u Britansku vojsku. U početku ne može slijediti ni jednu zapovijed razvodnika Geddingsa, ali uskoro shvati koliko je disciplina oslobađajuća.
Pridruži se Bolničkom korpusu i odlazi na obuku. Silno je uzbuđena kad je priključe jednom od posljednjih bataljuna koje će poslati u Afganistan, ali ne odvije se sve onako kako je očekivala. Iako krši zapovijedi kako bi se dokazala kao bolničarka, stječe ljubav i povjerenje svojih kolega te poštovanje zapovjednika, satnika Jamesa.


Uloge: Lacey Turner (Molly Dawes), Ben Aldridge (satnik Charles James), Matthew McNulty, Sean Gallagher, Kerry Godliman, Katherine Pearce. Autor: Tony Grounds.


Što donosi prva epizoda? Molly Dawes vatrena je djevojka iz istočnoga Londona koja ima mnogo prijatelja i koja je neprestano mamurna jer se često opija.


Danju radi u salonu za nokte, a noću u klubovima. Kad otkrije da je njezin nezaposleni otac osmislio plan u sklopu kojega bi Molly bila prisiljena udati se za svog dečka, za kojeg zna da je spavao s njezinom najboljom prijateljicom, odluči da je vrijeme za promjenu.


Odlazi u vojsku jer smatra da ne može ništa izgubiti.