Petak, 1. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Predsjednik Josipović čestitao građanima Dan neovisnosti

06.10.2013. 22:00
Predsjednik Josipović čestitao građanima Dan neovisnosti


Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je hrvatskim građanima čestitku u povodu Dana neovisnosti, ističući kako je neovisnost temelj dalje izgradnje društva sloboda i ljudskih prava ali i zajedničke odgovornosti za budući razvoj.
”Svečano obilježavajući Dan neovisnosti – dan kada je Hrvatski sabor godine 1991. donio povijesnu odluku o proglašenju neovisnosti Republike Hrvatske – s poštovanjem se prije svega sjećamo svih onih koji su pridonijeli ostvarenju povijesne težnje hrvatskoga naroda da obnovi svoju samostalnu državu, a osobito hrvatskih branitelja koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote za slobodu.
Neovisnost, koju smo postigli i obranili uz velike žrtve, temelj je dalje izgradnje hrvatskoga društva kao društva demokratskih sloboda i ljudskih prava, ali i društva osobne i zajedničke odgovornosti za budući razvoj. Ljepota naše domovine i vrijednost naših ljudi temeljni su kapital da se, sada i kao punopravna članica Europske unije, razvijamo kao gospodarski uspješna i socijalno pravedna država. Da bismo u tome uspjeli, važno je da izgrađujemo suglasje o temeljnim pitanjima naše budućnosti, da potičemo rad i kreativnost, samopouzdanje i optimizam.
Uz želju da ponosno i radosno proslavimo svoj nacionalni blagdan, svim hrvatskim građanima srdačno čestitam Dan neovisnosti!”, stoji u čestitki predsjednika Josipovića koju je objavio Odjel za informiranje Ureda predsjednika RH.