Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

Njemački turisti oduševljeni gostoljubivošću ugljanskog ugostitelja

18.06.2012. 22:00
Njemački turisti oduševljeni gostoljubivošću ugljanskog ugostitelja


Jochann, Hartmut, Kurt, Pascal i Karsten svakog ljeta obavezno tjedan dana jedre hrvatskom obalom, a ove godine su zahvaljujući Lenku Celentu uživali i u majstorijama njemačke reprezentacije na Euru


Poslovična gostoljubivost poznatog ugljanskog ugostitelja Lenka Celenta najnoviju je potvrdu dobila preksinoć oko 21 sat. Ljubitelji nogometa odmah će povezati da je riječ o dobi dana kada se igraju utakmice zadnjeg kola Eura 2012. po skupinama. I više nego jasno bilo je to i petorici njemačkih nautičara koji su imali obećanje Lenka Celenta da će u njegovu ugostiteljskom objektu “Kažot” u Mulinama moći odgledati sraz svoje nacionalne vrste s Dancima.
No, nije sve bilo toliko jednostavno kako se na prvi pogled činilo. Naime, Lenko nije imao na umu da se utakmice zadnjeg kola igraju istovremeno pa nije ni pomišljao da bi trebalo provjeriti TV raspored. Kad su se njemački dečki namjestili ispred televizora u “Kažotu” imali su što i vidjeti – na njihovo golemo razočarenje HTV je umjesto ogleda Nijemaca i Danaca prenosio utakmicu Portugal-Nizozemska.  
– Nastala je panika. No, na našu sreću, Lenko se pokazao izuzetno ljubaznim i snalažljivim domaćinom. Okrenuo je nekoliko telefonskih brojeva, obavio nekoliko nama nerazumljivih razgovora, i za tili je čas nas petoricu posjeo u svoj automobil te odjurio u nepoznatom pravcu, pripovjedaju Jochann, Hartmut, Kurt, Pascal i Karsten koji obavezno svakog ljeta tjedan dana jedre hrvatskom obalom.
– Da, nazvao sam nekoliko brojeva i naposljetku doznao da u restoranu “Jazina” u ugljanskom Lučinom selu imaju Max TV te da se na nekom od kanala prenosi i utakmica između Njemačke i Danske. Znam kako bi se njemački navijači mogli osjećati da im se uskrati gledanje njihove nogometne vrste pa se nisam se ni trenutka dvoumio već sam ih odvezao u spomenuti restoran, ispričao je Lenko Celent.
Iako je Lenko bio izuzetno brz i njemački su navijači ispred televizora u “Jazini” bili već u 16. minuti susreta, ponovno panika.
– Ušli smo, a ono opet kriva utakmica na TV-u. Nakon nekoliko minuta traženja, konačno smo mogli vidjeti željenu utakmicu. Igrala se 20. minuta i Njemačka je već vodila 1:0 tako da nam je raspoloženje naglo poraslo. Moramo istaknuti da su ovdje svi bili izuzetno ljubazni i susretljivi. Prvi stol ispred TV-a u tom restoranu je bio zauzet kartašima, koji su nam, vidjevši o čemu se radi, ljubazno ustupili stol, zadovoljni su njemački turisti koji su na kraju uzbudljive večeri pošteno proslavili još jednu pobjedu njemačke reprezentacije i maksimalnih 9 bodova u skupini.
Uvjereni su, naravno, da će upravo njihovi nogometaši biti novi prvaci Europe.
A Hrvatska?
– Bit će teško, ali ne i nemoguće. Volimo hrvatsku reprezentaciju i voljeli bismo da prođete dalje. Možda Irska otkine bod Italiji. Tko zna, bili su mišljenja naši sugovornici s kojima smo razgovarali desetak sati prije početka Hrvatima najvažnije jučerašnje utakmice.
Na pitanje s kim bi se radije ogledali u polufinalu – s nama ili Španjolcima, Karsten iskreno odgovara – s Hrvatima.
Nešto diplomatičniji Kurt bira pak Španjolce.
– Pobijedit će u svakom slučaju Nijemci, a bilo bi nam žao pobijediti vas Hrvate. Srce će nam biti na mjestu kad poraz nanesemo moćnoj Španjolskoj, pojasnio je Kurt.