Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

U VIRU

Pobjegao s mjesta nesreće, odbio alkotestiranje, vrijeđao policijske službenike...

Autor: Portal ZL

16.06.2023. 21:07
Pobjegao s mjesta nesreće, odbio alkotestiranje, vrijeđao policijske službenike...

Foto: PU ZadarskaPolicija je jučer, 15. lipnja oko 23 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći s materijalnom štetom koja se dogodila u Viru. Nesreća se dogodila na raskrižju Ulica Soldatica i Put Straže kada je vozač upravljao automobilom zadarskih registracijskih oznaka te uslijed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio van kolnika gdje je udario i oštetio prometni znak, razvodnu kutiju i obližnji suhozid. Nakon čega se vozilom zaustavio na kamenoj površini, gdje je vozač izašao iz vozila i napustio mjesto događaja.


Poduzimajući mjere traganja za vozačem, policijski službenici su ubrzo u Viru pronašli vozača, 60-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je odbio alkotestiranje, a tijekom postupanja, vozač je vrijeđao policijske službenike te je uhićen i smješten u prostorije za zadržavanje.


Radi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, muškarac je danas uz Optužni prijedlog prepraćen na nadležni sud te mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 5 dana.


Foto: PU Zadarska