ponedjeljak, 15. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

UHIĆEN JE

U Ninu narušavao javni red i mir te ozlijedio maloljetnika

Autor: Portal ZL

16.06.2023. 20:47
U Ninu narušavao javni red i mir te ozlijedio maloljetnika

Foto: Vedran Karuza/Novi listPolicijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog sumnje da je počinio kazneno djelo tjelesna ozljeda. Muškarca se sumnjiči da je 15. lipnja oko 01 sati u Ninu verbalno napao, nakon čega je i fizički nasrnuo na maloljetnika. Tijekom postupanja policijskih službenika, muškarac se oglušio na izdana upozorenja i naredbe te je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile uhićen i doveden u policijsku postaju.


Kako je postojala sumnja da je muškarac pod utjecajem alkohola, policijski službenici su mu ponudili testiranje na prisutnost alkohola u organizmu, koji je odbio. U događaju maloljetnik je lakše ozlijeđen. Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nadležni sud je 44-godišnjaku rješenjem odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 5 dana.


Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Tjelesna ozljeda, protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.


motoristi_policija7

Foto: Zvonko KUCELIN