Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Slučaj korupcije

U Uskočkoj akciji uhićeni poreznik Penava, pod nadzorom i osobe sa zadarskog područja

Autor: Hina

16.06.2023. 18:39
U Uskočkoj akciji uhićeni poreznik Penava, pod nadzorom i osobe sa zadarskog područja

Foto: Željko Mršić/PIXSELLU akciji Uskok i policija uhićeni su voditelj Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise Porezne uprave Slaviša Penava i osoba koja mu je navodno dala mito, a među uhićenima se ne nalazi poreznik Dražen Bilić kao što su neslužbeno navodili mediji.


Uskok i policija potvrdili su ranije da provode akciju u kojoj je uhićen i službenik Središnjeg ureda Porezne uprave


Mediji su ranije izvijestili da je među uhićenima i Dražen Bilić iz područnog ureda Peščenica, dodajući da ga je zvao Penava i naložio mu da ne blokira račun tvrtke kojoj prijeti blokada.
Tužiteljstvo je izvijestilo da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje provodi PU bjelovarsko-bilogorska u koordinaciji s Uskokom.


Dodaju da se “navedene radnje” provode u odnosu na osobe za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.


“U ovom trenutku može se potvrditi da je među osobama u odnosu na koje se provode navedene radnje i službenik Središnjeg ureda Porezne uprave”, navode u priopćenju.


Ističu da će Uskok nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku hoće li pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor, o čemu će “pravodobno obavijestiti javnost”.


Policija je priopćila da su PNUSKOK i bjelovarsko-bilogorska PU u koordinaciji s Uskokom jutros započeli realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.


“Osobe obuhvaćene ovim istraživanjem, koje se provodi na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave zadarske, pod nadzorom su policije, a jedna od njih je službenik u Središnjem uredu Porezne uprave.


U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku”, zaključila je policija.


Prema pisanju medija Penava je primio mito kako bi osigurao da se ne blokira račun jedne tvrtke.