Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Jedini restoran na otoku Ošljaku

08.09.2011. 22:00
Jedini restoran na otoku Ošljaku


Restoran Lazaret na otoku Ošljaku jedini je ugostiteljski objekt na spomenutom otočiću nasuprot  Zadra. Posluje 22 godine, a  vlasnik mu je Davor Valčić.  Šef kuhinje je Alex Božić,  a pomoćnica mu je Marina  Veseli. Davor ističe da gosti najviše naručuju ribu.  Od hladnih predjela najviše se traži hobotnica, od  toplih predjela špageti sa  sipama, kozicama ili tunjevinom. Glavno jelo broj  jedan je oborita riba najjednostavnije spremljena  na gradelama na drva. Od mesa gosti  traže teletinu na  roštilju, a za desert u  Lazaretu poslužuju  sladoled i palačinke.  Valčić ističe da u  svom restoranu promovira domaće proizvođače vina pa tako  najviše idu vina Plavac i Babić.
– Ribu nabavljam  od lokalnih ribara iz  Preka, a potkraj sezone kada uhvatim  vremena i sam idem u  ribolov, dodaje Valčić.  Za Zadarski list  Valčić je pripremio  marinadu Lazaret,  fratra na gradelama i  sladoledni kup.


Marinada Lazaret


(za 1 osobu)
200 filea lokarde
rajčice, paprika, kapari, kapula, češnjak, masline
Ribu pržimo na maslinovom  ulju. Kada se isprži na masnoći od ribe dinstamo povrće te na to vratimo ribu.  Zaliti sa 3 dl octa i vode te  kuhati 5 do 7 minuta i ostaviti da se hladi. Nakon toga ribu staviti u posudu,  preliti umakom te ostaviti  7-8 dana u hladnjaku.