Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

SIGURNOST NA MORU

Zadarska policija posljednjih dana kaznila 16 osoba zbog nepropisnog glisiranja

Autor: R.H.

04.06.2023. 09:53
Zadarska policija posljednjih dana kaznila 16 osoba zbog nepropisnog glisiranja

Foto: Zvonko KUCELINPoduzimajući mjere u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, pomorski policajci su na području zadarskog akvatorija posljednjih dana sankcionirali 16 osoba koje su plovilima nepropisno glisirali na udaljenosti manje od 300 metara od obale.
Radi počinjenja prekršaja iz Pomorskog zakonika, prekršiteljima su naplaćene novčane kazne u iznosu od 132,72 eura uz 13,27 eura sudskih troškova.


Iz ostalih zakona, od početka ove godine utvrđeno je i 17 prekršaja zbog neposjedovanja police obveznog osiguranja plovila.


– Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar će i u narednom periodu provoditi pojačan nadzor na moru, te ovim putem podsjećamo građane i turiste da gliseri mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale te ih pozivamo da se radi zaštite kupača i ronioca pridržavaju te odredbe. Isto tako, kupače upozoravamo da ne plivaju na udaljenosti većoj od 100 metara od obale te na prostorima koji predstavljaju plovni put, priopćili su iz PU Zadarske.


Foto: Zvonko KUCELIN