Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

NAGRADE NAJBOLJIMA

OŠ Jurja Barakovića u Ražancu proslavila svoj dan: Učenice generacije Mia Gruban i Petra Jović

Autor: Marina Šaponja

03.06.2023. 17:48
OŠ Jurja Barakovića u Ražancu proslavila svoj dan: Učenice generacije Mia Gruban i Petra Jović

Foto: ZLJučer je prigodnim programom svečano obilježen Dan škole u OŠ Jurja Barakovića u Ražancu. Dan škole posvećen je obilježavanju Dana državnosti Republike Hrvatske. Dan ranije, 1. lipnja 2023., položeno je cvijeće za sve drage pokojne koji su dali život za domovinu.


– Održana je svečana sjednica, a zatim je uslijedio kulturno-umjetnički program kojemu su nazočili učenici, učitelji, roditelji i dragi gosti, predstavnici Općine Ražanac, Zadarske županije, svećenici župa i ravnatelji odgojno-obrazovnih ustanova Zadarske županije, istaknula je Vesna Drmić, ravnateljica OŠ Ražanac te dodala kako je tijekom bogatog kulturno-umjetničkog programa predstavljena land art aktivnost učenika s učiteljem likovne kulture Borisom Cikačem.


Predstavljen je i školski projekt u sklopu kojega je tiskana knjiga »Ražanačko blago« (mentori Lidija Rudić, Gita Negro, Dijana Jurjević, Frane Potočnjak) i dokumentarni filmovi »Ribar Frane«, »Večera s oceke« i »Ribar plete mrižu svoju« (mentori Marta Bonato, Irena Miočić, Marija Prović, Ena Bošković, Jasna Kostović i Radojka Jović).


Foto: ZL


Nagrade najboljima
Ravnateljica Drmić podijelila je pohvalnice, zahvalnice i nagrade najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima.


Učenik Jakov Barać sudjelovao je na državnom natjecanju »Sigurno u prometu« (mentorica Ana Čolak), na državnoj razini natjecanja u znanju i kreativnosti »Čitanjem do zvijezda 2023.« sudjelovala je učenica Jeanine Matija Coldeboeuf (mentorice Lidija Rudić, Gita Negro, Danijela Petani), na završnoj smotri nacionalnog projekta »Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige« sudjelovala je učenica Mia Jelinić (mentorice Danijela Petani i Lidija Rudić), školska klapa »Škalinice« sudjelovala je na 13. festivalu dječjih klapa (mentorica Ivana Buljat), a učenici Petra Beretin, Roza Zubčić, Josip Lovrić i Marcela Miletić postigli su rezultate među 10% najboljih na državnoj razini na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja »Dabar« (mentorice Marina Marić i Snježana Fain). Učenica Nika Vranković postigla je rezultat među 10% najboljih na državnoj razini na međunarodnom matematičkom natjecanju »Klokan bez granica« (mentorica Jasna Kostović), a učenica Roza Zubčić pobijedila je na literarnom natječaju međunarodnog karaktera povodom obilježavanja Dana europske baštine 2022. (mentorica Lidija Rudić).


Učenici su sudjelovali na raznim županijskim natjecanjima znanja i smotrama. Učenicama generacije proglašene su Mia Gruban i Petra Jović zbog odličnog uspjeha, rada, truda i zalaganja.


Foto: OŠ RAŽANAC