ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

pune ruke knjiga

Zadrugari Maraške iz »Kašića« prikupili donaciju saljskoj knjižnici i čitaonici

Autor: Đurđa Baljak

27.05.2023. 10:34
Zadrugari Maraške iz »Kašića« prikupili donaciju saljskoj knjižnici i čitaonici

Foto: Zadruga MaraškariUčenička zadruga Maraška Osnovne škole Bartul Kašić Zadar jučer je posjetila sa svojim učiteljicama Hrvatsku knjižnicu i čitaonicu Sali te joj donirala veliki broj knjiga i društvenih igara, a uz to su učenici održali i priredbu na rivi. Ponosna na njih je prof. Dušanka Dujić.


– Učenika zadruga Maraška je održala akciju »Knjige i društvene igre za Hrvatsku knjižnicu i čitaonicu Sali«. Skupili smo preko 1.000, pa možda čak i do 2.000 knjiga, stripova i društvenih igara. Naša Učenička zadruga Maraška zaista ima širok spektar djelovanja, od poduzetništva, ekologije, izložbi, humanitarnih akcija i tako dalje, a ovaj put smo se odlučili pomoći Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Sali i upotpuniti njihov književni fundus.


Zapravo mi smo to sve potaknuli i organizirali, dok su naši učenici od prvog do osmog razreda ti koji su prikupljali knjige. Zahvaljujem svima, a posebno njihovim roditeljima, istaknula je Dujić.

Priredbu na rivi ispred čitaonice, organizirale su profesorica hrvatskog jezika Meri Popović i učiteljica Zdravka Viduka.


– Na priredbi su bili naši učenici koji su sudjelovali na Lidranu, od gradske do državne razine. Učiteljica Viduka je sa svojom skupinom pripremila dvije tradicijske pjesme, dok sam ja sa svojom skupinom pripremila dramsku točku »Cirkusgrad«. Pored toga, vodila sam i plesnu točku koju je pripremila profesorica Ines Čakrun te jedan literarni rad koji je pripremila kolegica Ana Lisica, kazala je Popović, dok Ante Mihič, ravnatelj Hrvatske knjižnice i čitaonice Sali, nije skrivao oduševljenje akcijom.


– Ovo je drugi put da nas posjećuju iz Osnovne škole Bartula Kašića. Donijeli su nam pune ruke knjiga i društvenih igara te su svi ušli s velikim osmijesima. Uz to su nam pripremili i fenomenalan program pun radosti i života, istaknuo je Mihić.


Kao domaćica tu je bila i njegova desna ruka Roberta Karinja, dok se Turistička zajednica pobrinula za ručak koji se pripremao u konobi Trapula.