Nj.E. Richard Mason Rodgers, veleposlanik Australije u Republici Hrvatskoj došao je u nastupni posjet gradonačelniku Zadra  Branku Dukiću. Povod današnjem posjetu bilo je i svečano obilježavanje Dana Australije u Zadru prethodne večeri u Arsenalu, događanju koje je, uz predstavnike veleposlanstva i zadarskih institucija, okupilo brojne Zadrane i australske državljane koji su poslom ili obiteljskim vezama povezani s Australijom i Zadrom. U okviru programa ovogodišnjih dana Australije upriličena je izložba australskih tekstila te je prikazan film “Zemljak” Petra Pecotića, autora hrvatskih korijena koji živi u Australiji i govori o vezama između autohtonog australskog stanovništva i naših doseljenika kroz jednu toplu ljudsku priču, te općenito o  Hrvatima u Australiji i njihovim životnim pričama.


Gradonačelnik Dukić izrazio je srdačnu dobrodošlicu NJ. E. i zahvalio mu što je za proslavu australskog nacionalnog praznika izabrao upravo Zadar. Veleposlanik je istaknuo da je Zadar bio zanimljiv iz više razloga, brojni pripadnici hrvatske dijaspore u Australiji su porijeklom iz zadarske regije, a smatra da za Zadar postoji i značajan interes potencijalnih ulagača.


Gradonačelnik je Nj. E. upoznao s prednostima Zadra u smislu izvrsne prometne povezanosti i infrastrukture koja pogoduje gospodarstvenicima i potencijalnim ulagačima, poslovnom zonom Crno i dr. te se razgovor nastavio o temama od zajedničkog interesa i aktualnostima. Veleposlanik je prenio gradonačelniku pohvale svojih državljana koji u sve većem broju posjećuju Hrvatsku i Zadar te i u svoje ime izrazio oduševljenje ljepotama našeg grada. Uz veleposlanika, Nj. E. Richarda Rodgersa, sastanku je nazočila i Dijana Grahovac iz Veleposlanstva Australije  i Anita Gržan Martinović, viši savjetnik – specijalist za međunarodnu suradnju u Uredu gradonačelnika.