Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

najava filma

''Udar sreće'' sljedeća je projekcija Kino Zone

12.01.2024. 09:46
''Udar sreće'' sljedeća je projekcija Kino Zone

Foto: Kino Zona

Klaustrofobičnu sudsku dvoranu, snijegom prekrivene planinske kućice i napete psihološke igre iz ”Anatomije pada” u petak ćemo zamijeniti gradom ljubavi, Parizom, u koji nas kroz svoji jubilarni 50. film, ”Udar sreće”, odvodi legendarni Woody Allen!


Radnja ovog romantičnog trilera vrti se oko važne uloge koju sreća igra u svim našim životima. Fanny i Jean na prvi pogled čine se idealnim bračnim parom: oboje su ostvarili profesionalne uspješne karijere, žive u prekrasnom stanu u elitnom kvartu u Parizu te su, čini se, još uvijek zaljubljeni kao i na početku svoje veze. Ali nakon što se Fanny igrom slučaja susretne s Alainom, svojim bivšim kolegom iz srednje škole, on ju doslovno obori s nogu. Uskoro se njih dvoje započnu viđati sve češće i sve se više zbližavati…


Romantični triler s elementima komedije, ”Udar sreće”, predstavlja mješavinu žanrova kroz koju je Woody Allen još odavno dokazao da se najbolje snalazi. Jedinstvenost ovog filma, međutim, u odnosu na njegova prethodna djela leži u činjenici što je ovo prvi film u njegovoj karijeri koji je u potpunosti snimljen na francuskom jeziku. Budući je radnja smještena u Parizu te kako se film snimao na stvarnim pariškim lokacijama, Allen je za svoj novi filmski pothvat zaposlio i mlade francuske glumce Lou de Laâge, Nielsa Schneidera i Annu Laik, odnosno, uvijek pouzdanog Melvila Poupauda.


Budući da ”Udar sreće” u svojoj srži sadržava elemente trilera, drame i komedije, velika većina kritičara usporedila ga je s još jednim Allenovim izvrsnim ostvarenjem – “Završnim udarcem” iz 2005. godine koji, uz “Jasmine French” i “Ponoć u Parizu”, slovi kao ponajbolji redateljev film u 21. stoljeću. Film se još uvijek nije prikazao u velikom broju europskih kina tako da je Hrvatska jedna od prvih zemalja u Europi, pa i u svijetu, čija će publika imati priliku vidjeti najsvježiji Allenov scenaristički i redateljski uradak.


”Udar sreće” je na rasporedu u petak 12. siječnja s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.


*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.