Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

PREMIJER

PLENKOVIĆ U ZADRU: 'Stavili smo značajan fokus na regionalni razvoj Hrvatske...'

Autor: R.H.

12.04.2024. 11:00
PLENKOVIĆ U ZADRU: 'Stavili smo značajan fokus na regionalni razvoj Hrvatske...'

Foto: LUKA JELIČIĆPredsjednik Vlade Andrej Plenković došao je u Zadar gdje sudjeluje na svečanosti uručivanja Sporazuma o provedbi ITP-a za otoke i uručivanju Ugovora za program razvoja otoka 2024.


“Drago mi je da smo danas u Zadru. Došli smo podržati listu HDZ-a i naših partnera u devetoj izbornoj jedinici. Ovdje u Zadarskoj županiji imamo sjajne kandidatkinje i kandidate predvođene ministrom Šimom Erlićem, uz snažnu podršku četvero drugih kandidata. Mi smo u proteklim godinama stavili značajan fokus na regionalni razvoj zemlje i mislim da se to itekako dobro vidi ovdje u Zadarskoj županiji”, rekao je Plenković u izjavi za medije. Također, premijer se osvrnuo i na važne projekte vezane za Zadarsku županiju.


“Projekti koji su nam itekako važni, uz novootvoreni centar za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim, vezani su za vodno-komunalno gospodarstvo, što uključuje i potporu dovođenja vode na otoke ovdje u zadarskom arhipelagu. Naš program ‘Za sve izazove” bazira se na postignućima kroz proteklih osam godina, nastavku rasta plaća, mirovina. Ambicija nam je da zadržimo političku stabilnost te da osiguramo vanjsku sigurnost, poštovanje integriteta Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, gospodarski rast…”, rekao je Plenković.


Foto: Luka Jeličić


Foto: Luka Jeličić