Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

PLENKOVIĆ KOD MLADEŽI HDZ-A

‘Afera je umrla, Habijan je potopio aferu. Odlasci ministara? Pa što, i Macron ih je promijenio 67’

Autor: P. N.

16.12.2023. 13:19
‘Afera je umrla, Habijan je potopio aferu. Odlasci ministara? Pa što, i Macron ih je promijenio 67’

Foto: Davor KovačevićPremijer Andrej Plenković je nakon današnjeg Općeg Sabora Mladeži Hrvatske demokratske zajednice u zagrebačkom hotelu Westin komentirao izbor novog ministra gospodarstva – Damira Habijana.


“Nije ga bilo teško pronaći. Habijan je iskusan i ozbiljan političar. Aktivan je saborski zastupnik, pravnik je i razumije se i u korporativno pravo. Djeluje mi stabilno i racionalno. Svi zastupnici većine ga znaju i podržat će ga. Mi smo svi skupa jedan tim. U Macronovim vladama je promijenjeno 67 ministara u sedam godina. To je zato potpuno nebitna tema. Bit stabilnosti je kada se odmaknete od Hrvatske i ljudi pitaju kako je tamo. Onaj tko gleda sa strane reći će – tamo je stabilna vlada, rastu, porezno rasterećuju, ušli su u euro i Schengen i drugo”, rekao je Plenković, prenosiN1.


Navodi da je priča o dvije Hrvatske itekako utemeljena.
“Imate nas, uključujući manjine, liberale i umirovljenike, i to je stabilno. Nama je za odabir Habijana trebalo jako malo. Afera je umrla, Habijan je potopio aferu, koja je u cijelosti isfabricirana od Mosta. Njima nije bitno što je istina nego gdje će to usmjeriti. Afera je oporbena. Sve će se rasvijetliti, ovo je loše i zato sam sasjekao to u korijenu”, dodao je.


Osvrnuo se na rezultate u vidu prevencije afričke svinjske kuge.


“Bolest za koju nema lijeka i cjepiva nego jedino kontrola. Danas u Hrvatskoj imamo 950 tisuća svinja i idućeg tjedna će biti tradicionalne svinjokolje , ali i dajemo više od 35 milijuna eura kompenzacije svinjogojcima. To je ispravan put zemlje članice EU-a. Nismo trzali na izjave onih koji sa svinjama veze nemaju niti onih političara koji sa Slavonijom veze nemaju”, ustvrdio je premijer.


Članovima Mladeži HDZ-a je poručio da želi da se više politički angažiraju.


“Onaj tko se angažira može zaboraviti na anonimnost. Oni žive stvarni i digitalni život i kada nešto objave onda ih 100 neistomišljenika napadne. Moja poruka im je da budu kao tim, jer ako ih je 100 ili 200 onda ih nitko ne može pobijediti”, naveo je Plenković, piše N1.