ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

NAJULOV

Oliver Alaburić izvukao nesvakidašnji ulov

Autor: Boris Bulić

29.02.2024. 11:13
Oliver Alaburić izvukao nesvakidašnji ulov

Foto: PRIVATNA ARHIVANakon podulje pauze nam se s Paga javio Oliver Alaburić koji je u klasičnom kančarenju arbuna doživio vrlo ugodno iznenađenje. Umjesto običnog arbuna na površinu je izvukao nesvakidašnji ulov.


Uželio se ribe


– Ma to je trebao biti jedan običan ribolov, baš kao i mnogi prethodni, u kojem su glavni cilj arbuni, fratri i poneki kanjac. Lovim najčešće klasičnom pridnenom postavom, običnom kančenicom pa sam tako i toga dana isplovio na more jer sam se uželio friške ribe, priča nam Oliver.


– I nije trebalo puno da nađem poziciju na kojoj nije dosadno. A onda sam u jednoj kontri, već pri kraju poteza, zapeo u tvrdo. Štap se tako savio da sam u prvi tren pomislio da sam nekim čudom zapeo za dno.
A onda se to dno pomaknulo i krenulo polako prema gore, nastavlja Oliver svoju priču.


Iznenađenje iz dubine


– Premda sam u jednom trenutku pomislio da možda vučem nešto mrtvo s dna, povremeni udarci s 41 metra dubine su mi dali misliti. To je pružalo jak otpor i malo je išlo pod brod, a onda prema vani, sve nekako van škvare i u krug.


Šica mi je, dakako, bila u kabini i kad sam je pokušao dohvatiti zaplela se u sidro, tako da sam držeći jednom rukom štap, drugom rukom otpetljavao šicu. I baš kad sam se ispravio, i riba je isplivala na površinu. Bio je to veliki kovač od 2,956 kilograma, ali je bio udicom plitko pod kožu zakačen za bok.


A kući, dok sam prao ruke, čuo sam moju dragu kako priča:


– Da, da… Poslala san ga na more, bit će ribe za feštu. Da vidiš kolikog je kovača uvatija… Veeelikog…


A zapravo i nije bila u krivom, barem u zadnjem dijelu, budući da se pravi finale cijele priče odigralo nakon nekoliko dana kada je taj kovač kao prava atrakcija završio na stolu u okviru večere za njezin rođendan.


I mogu vam reći da je bio više nego izvrstan, sve tako ‘veeelik’!, ispričao nam je Oliver Alaburić.