Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

NATJEČAJ

Gradska knjižnica Zadar objavila natječaj za čelnu osobu za novo četverogodišnje razdoblje

Autor: Nikolina Lucić

15.05.2024. 06:30
Gradska knjižnica Zadar objavila natječaj za čelnu osobu za novo četverogodišnje razdoblje

Foto: LUKA JELIČIĆGradska knjižnica Zadar objavila je natječaj za poziciju ravnatelja, koji se bira na četverogodišnje mandatno razdoblje. Da će se treći put javiti na natječaj, kratko nam je potvrdila aktualna ravnateljica Doroteja Kamber-Kontić, koja je na toj poziciji od 2015. godine, poručivši kako je na Upravnom vijeću Knjižnice da od pristiglih prijava izabere onog kandidata koji bi Knjižnicu najbolje vodio i predstavljao. Od 22. travnja članice UV-a su Sanja Knežević, Ana Lisica i Mirjana Zubčić.


Ona i svi drugi potencijalni kandidati tako od uvjeta za prijavu na natječaj moraju imati završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij; položen stručni knjižničarski ispit; najmanje pet godina iskustva rada u knjižnici; odlikovati se stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima. Ravnatelj se imenuje na temelju javnog natječaja na mandat od četiri godine i ista osoba može biti ponovno imenovana.


Prije donošenja odluke o odabiru, kandidati mogu biti pozvani na razgovor, a moguće je provesti i neki oblik provjere znanja, o čemu će kandidati biti pravodobno obaviješteni. Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od deset dana od dana javne objave natječaja u Narodnim novinama, Zadarskom listu, na mrežnim stranicama Knjižnice i mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Potencijalni kandidati svoje prijave moraju poslati neposredno ili preporučenom pošiljkom na adresu Gradske knjižnice u Ulici Stjepana Radića 11b, 23000 Zadar, Upravno vijeće, s naznakom »Prijava na natječaj za ravnatelja – ne otvarati«. O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijave.