Subota, 2. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

„Autorskih 10“

Čak 25 autora predstavilo svoje najbolje fotografije na neobičnoj video izložbi

Autor: Portal ZL

30.04.2023. 13:00
Čak 25 autora predstavilo svoje najbolje fotografije na neobičnoj video izložbi

Foto: Foto kino video klub ZadarČlanovi Foto-kino-video kluba Zadar i Foto Video Film Ateljea Karin otvorili su u petak u Zadru izložbu „Autorskih 10“. Sa svojim radovima sudjelovalo je ukupno 25 autora, a izložba je posebna po tome što su se fotografije prikazane u digitalnom obliku.


Video projekcija fotografija na monitorima u Guma baru odličan je način da se u relativno kratkom vremenu i malom prostoru prikaže mnogo fotografija, a samim tim da se i autori bolje predstave, smatra organizator Petar Sikirić, dugogodišnji predsjednik FKVK Zadar.


Prva ovakva izložba održala se 2020. godine na istom mjestu. Sikirić, koji je prošle godine dobio još jedan mandat na čelu kluba, najavio je da će ovo događanje postati tradicija i da će se održavati svake dvije ili tri godine. Izložba „Autorskih 10“ uvod je u 70. rođendan kluba, koji se obilježava dogodine i bit će otvorena od 5. svibnja.
Svoje radove izlažu Marija Klanac, Nikolina Peša Pavlović, Ernest Pini, Ana Lapčić, Jelena Stojanović, Nenad Stojanović, Marko Vukelić, Lucija Adžić, Ivana Kolenc, Boris Luštica, Ivana Kurta, Grozdana Ombla-Sikirić, Slavica Šare, Josip Bučić, Jelena Kolanović, Petar Sikirić, Zdenko Knežević, Mate Glavan, Sanda Krstulović, Anita Valčić, Petra Uglešić, Ivo Dijan, Petra Mogušar, Ivana Skoblar i Tamara Bonačić Civran.


Foto-kino-video klub Zadar je kultno mjesto zadarske fotografije koje su osnovali braća Brkan davne 1954 godine. Članstvo FKVK Zadar nosi biljeg europskog i šireg karaktera jer ima aktivne članove iz Njemačke, Češke, Poljske pa čak i daleke Argentine. FKVK Zadar član je HFS-a, Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, pa stoga i dio svjetske fotografske asocijacije F.I.A.P.-a.