Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ne smiruju se strasti

Vučetić neće sazvati izvanrednu sjednicu!

Autor: Marina Vlakić

04.01.2023. 13:11
Vučetić neće sazvati izvanrednu sjednicu!

Foto: Filip Gotovina/Arhiva ZL

Predsjednik Gradskog vijeća Zadra, Marko Vučetić, neće sazvati izvanrednu sjednicu budući da dio oporbenih vijećnika ne želi povući nezakonite amandmane. Vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša, javno je to poručio gradonačelniku Branku Dukiću, pojašnjavajući kako se više ne mogu mijenjati izvori financiranja. Nakon ove odluke kontaktirali smo predsjednika GV-a, koji nam je potvrdio da sjednica ne bi imala smisla i stoga je neće ni sazvati.
– Predlagatelji spornih amandmana, NL Enija Meštrovića i Akcija mladih, odustali su od toga da se amandmani zaključkom stave izvan snage. Kontaktirao sam i SDP koji me je izvijestio da su protiv sazivanja sjednice, što znači da zaključak zasigurno ne bi bio prihvaćen čak i da sazovem sjednicu. Preostaje nam čekati odluku Visokog upravnog suda i po njoj postupiti, ili da gradonačelnik pronađe neki drugi način da krene s izvršavanjem proračuna, što je u njegovoj ingerenciji, kaže Vučetić o najnovijoj situaciji u Gradskom vijeću.


O cijeloj situaciji oglasio se i Daniel Radeta (SDP) koji je u svom priopćenju kazao kako je isključivi krivac za trenutnu situaciju oko Proračuna u Gradu Zadru HDZ, to jest, gradonačelnik Branko Dukić i njegovi savjetnici koji su donijeli Odluku o obustavi izvršenja Proračuna za 2023 godinu.


– Za to nisu krivi, niti vijećnici kluba Akcije mladih niti Enio Meštrović, a najmanje Klub vijećnika SDP-a Zadar. Ovdje moram napomenuti kako smo mi, kako prošle tako i ove godine, u Proračun ugradili naše politike koje su postale sastavni dio tog istog dokumenta poštujući kompletan Zakon i proceduru. Paradoks u svemu ovom je da moralne prodike o tom što je zakonito a što nezakonito, moramo slušati od stranke koja ima sudsku presudu za kriminalno udruživanje i korupciju, kazao je Radeta.