Petak, 2. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Usklađenje sa stopom inflacije

Vatrogascima plaće rastu 20 posto, zaposlenima u Gradskoj upravi tvrtkama 12 posto

Autor: Goran Šimunov

25.05.2023. 12:58
Vatrogascima plaće rastu 20 posto, zaposlenima u Gradskoj upravi tvrtkama 12 posto

Foto: Arif SitnicaSvim zaposlenicima Gradske uprave te gradskih tvrtki i ustanova plaće će se povećati u sljedećem razdoblju, najavio je gradonačelnik Dukić danas na svojem kolegiju.


– Pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Zadar plaće se se povećati 20 posto, a u gradskim tvrtkama i ustanovama te u Gradskoj upravi plaće će rasti za 12 posto. Pojedine gradske tvrtke već su u prethodnom razdoblju podigle plaće svojih zaposlenika, a s njima ćemo razgovarati oko novih iznosa plaća, kazao je gradonačelnik, dok je na novinarsko pitanje njegov zamjenik Ante Babić rekao kako će najveća bruto plaća direktora gradske tvrtke porasti s 1.958 eura (14.750 kuna) na 2390 eura (18.000 kn), što je povećanje od 22 posto.


Gradonačelnik Dukić je pojasnio kako odluku o povećanju plaća nisu mogli donijeti prije nego se nedavno usvojio proračun za 2023. godinu.
– Radi se o egzistencijalnoj odluci. U prethodnom razdoblju imamo brojne odlaske zaposlenika iz Gradske uprave zbog toga što im plaće nisu bile adekvatne onima na tržištu rada te nisu pratile inflaciju. Zaposlenici Gradske uprave s visokom stručnom spremom imali su iznos plaća koji je odgovarao srednjoj stručnoj spremi. Zbog toga nam se događalo da imamo otvorene javne natječaje za posao u Gradskoj upravi, a ne uspijevamo popuniti ta radna mjesta, otkrio je gradonačelnik.