Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Nakon odgode

U subotu na Viru dvostruki karnevalski program

Autor: Portal ZL

09.02.2023. 20:49
U subotu na Viru dvostruki karnevalski program


Zbog vremenskih nepogoda prošlosubotnje otvorenje Virskih maškara 2023. bilo je otkazano, ali se ove subote 11. veljače tradicijska virska manifestacija vraća na Ljetnu pozornicu s dvostrukim programom. Od 20 sati svirat će Tarapana Band i grupa Zaratino, a birat će se i najbolja maska večeri. Atraktivan glazbeni program upotpunit će ceremonija predaje ključeva općinske vlasti meštru i kraljici od Maškara, odnosno karnevalska tradicija uspostave Maškarane Republike.  


Evo programa do kraja manifestacije:


PETAK, 17. veljače (10 sati): Dječji karnevalić 2023. s defileom virskim ulicama i zabavom na Ljetnoj pozornici. Dječji karnevalić u Viru je najmasovnije karnevalsko okupljanje dječjih vrtića u Zadarskoj županiji. 
SUBOTA, 18. veljače (20 sati): Koncert grupe Prvi plan i dodjela nagrada najboljim maskama. 


NEDJELJA, 19. veljače (20 sati): Kroz jutro tradicionalni gulaš od maškara i obilazak virskih naselja. Koncert grupe Vista i dodjela nagrada najboljim maskama. 


UTORAK, 21. veljače (20 sati): Obilazak virskih naselja tijekom dana, oko 19 sati procesija i paljenje virskog Karnevala te koncert Mladena Grdovića za kraj Virskih maškara 2023.