Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

nepovoljni vremenski uvjeti

Zbog jakog vjetra odgođene Virske maškare

Autor: Nikolina Lucić

04.02.2023. 19:19
Zbog jakog vjetra odgođene Virske maškare

Foto: Ana Križanec/NL

Zabava koja je trebala na velika vrata označiti početak petog i najveselijeg doba godine, odgođena je zbog jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih uvjeta. Nakon dvogodišnje se stanke maškarano se ludilo trebalo vratiti na Vir.


Ulice otoka ponovno bi ispunio smijeh i veselje, jer su Virske maškare najveća fešta na otoku. No, jak je vjetar organizatorima pomrsio planove, te su zabavu odlučili odgoditi za ugodnije vrijeme.


Tradicionalna virska manifestacija će trajati do 21. veljače, kada će se paljenjem virskog Karnevala i koncertom Mladena Grdovića spektakularno zaključiti kraj.


Pored koncerta i druženja maškara u šatoru Ljetne pozornice, svake subote dijelit će se tri nagrade najboljim maskama. Ostaje nam vidjeti da li će vrijeme biti povoljnije za ostatak Virskih maškara:


SUBOTA, 11. veljače (20 sati): Koncert Zaratino Banda i dodjela nagrada najboljim maskama.


PETAK, 17. veljače (10 sati): Dječji karnevalić 2023. s defileom virskim ulicama i zabavom na Ljetnoj pozornici. Dječji karnevalić u Viru je najmasovnije karnevalsko okupljanje dječjih vrtića u Zadarskoj županiji.


SUBOTA, 18. veljače (20 sati): Koncert grupe Prvi plan i dodjela nagrada najboljim maskama.


NEDJELJA, 19. veljače (20 sati): Kroz jutro tradicionalni gulaš od maškara i obilazak virskih naselja. Koncert grupe Vista i dodjela nagrada najboljim maskama.


UTORAK, 21. veljače (20 sati): Obilazak virskih naselja tijekom dana, oko 19 sati procesija i paljenje virskog Karnevala te koncert Mladena Grdovića za kraj Virskih maškara 2023.