Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

UPISI U TIJEKU

Sveučilište u Zadru organizira tečaj francuskog jezika: Evo svih detalja

Autor: Portal ZL

19.09.2023. 20:51
Sveučilište u Zadru organizira tečaj francuskog jezika: Evo svih detalja

Foto: PixabaySjajna vijest dolazi sa Sveučilišta u Zadru za sve ljubitelje francuskog jezika. Naime, u suradnji sa Centrom za strane jezike i Odjela za francuski jezik i frankofonske studije Sveučilišta u Zadru, zainteresirani građani mogu se upisati na tečaj francuskog jezika. Upisi su u tijeku, mjesta su ograničena, stoga svi zainteresirani pozivaju se na prijave kako bi na vrijeme osigurali svoje mjesto na nadolazećem tečaju koji počinje 3. listopada. Iz centra saznajemo kako je za tečaj A1 razine jezika predviđeno trajanje od 140 sati.


Prema kompleksnosti, tečaj spada pod razinu A1, takozvani početnički, a također se tretira i prema ZEROJ-u. ZEROJ je kratica za termin Zajednički europski referentni okvir za jezike, a dijeli se na razine A,B I C, a kao takav prvi put je objavljen 2001. godine, te sadrži smjernice koje je oblikovalo Vijeće Europe. Polaznici plaćaju troškove upisa i rezervacije, a koji iznose 26,55 eura. Francuski jezik polaznike će podučavati lektorice spomenutog sveučilišnog odjela. Cijena je povoljna, ako se uzme u obzir trajanje, uloženo vrijeme stručnih predavača i broj polaznika. Budući da je opće poznato kako su inače tečajevi jezika skupi, ovo je prilika za sve one željne novih znanja, ali može dobro doći kao podsjetnik onima koji jezik nisu dugo koristili, a imaju želju za to i potrebno im je trenutno iz raznih poslovnih i privatnih razloga.


Na kraju tečaja polaznicima će biti dodijeljene potvrde o poznavanju francuskog jezika. Upisi se vrše od 15. do 29. rujna u Centru za strane jezike pri Sveučilištu u Zadru, na adresi Jurja Biankinija 2, u vremenu od 7 do 15 sati, te svi zainteresirani također mogu upisati ispunjavanjem online obrasca u format google docs-a gdje trebaju upisati svoje osobne podatke. Potvrda o upisu dobiva na mail. Također treba odabrati putem on line obrasca skupina A1.1 ili A1.2.
Za više informacija građani se mogu obratiti i telefonskim putem na broj 023 400 433 u vremenu od 7 do 15 sati, te mailom  [email protected] .


Link za on-line prijavnicu je : https://tinyurl.com/5n6chx7y