Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Paint and Wine

Re-kreativci završili svoj ljetni đir po županiji

Autor: Vesna Benić

15.08.2023. 20:10
Re-kreativci završili svoj ljetni đir po županiji

Foto: Osobna arhivaU predivnom novootvorenom lounge baru u Preku održale su Paint and Wine radionice u organizaciji Udruge Re-kreativci iz Zadra. Voditeljica udruge Blaženka Juren izjavila je kako je ovo zadnja radionica Paint and Wine za ovu turističku sezonu. Prethodne radionice udruga je održala u Ražancu, na Tuna, Sushi & Wine Festivalu 2023. Novigrad, u Poličniku, Privlaci i u Božavi na Dugom otoku.


Uz zalazak sunca


– Udruga Re-kreativci se od prošlog ljeta 2022. godine počela baviti Paint and Wine radionicama u suradnji s TZ-om Ražanac koji su osjetili potrebu za takvom vrstom ponude u sklopu svog ljetnog programa, kako za lokalne ljude tako i za turiste. Održali smo par radionica kroz sedmi i osmi mjesec, lokacija je bila u okružju prirode (plaža) uz zalazak sunca. Polaznici su bili iznimno zadovoljni, neki su se čak i vraćali na sljedeće radionice. Nama je cilj, prije svega, kroz slikanje prikazati prekrasni krajolik jednog otočkog mjesta, polaznicima radionice pružiti idealni ambijent za slikanje te im ponuditi i vino od lokalnih proizvođača kako bi pomogli malim vinarijama u promociji. Naravno, za slikanje nije potrebna nikakvo prethodno znanje ni iskustvo, sve ide korak po korak uz našu asistenciju, objasnila je Blaženka te otkrila kako radionica inače traje maksimalno dva sata i obično je izvode uz zalazak sunca.


– Formiramo grupe od 10 polaznika i svima se želimo jednako posvetiti. Tijekom slikanja asistiramo kolegica iz udruge i ja, a obje imamo dovoljno iskustva u slikanju i u turističkoj animaciji. Kao što vidite atmosfera je odlična, nama je jako bitno da bude opušteno i da se svi zabavimo kaže Blaženka, dodajući kako nakon održanih radionica uvijek popričaju s polaznicima da ne bude samo da su neki »instruktori«.
Udruga Re-kreativci uspješno je održala Paint and Wine radionicu na zadarskom festivalu na kojem je sudjelovalo 20 ljudi s kojom su bili iznimno zadovoljni. Ovo ljeto ostvarili su suradnju s više turističkih zajednica, tako su bili u Ražancu, Privlaci, Posedarju i Božavi.


Foto: Osobna arhiva


Dobre suradnje


– Iznimno nam je drago ne samo zbog Paint and Wine radionica, nego i zbog budućih suradnji u drugim područjima našeg rada. Kao što je već poznato, otoci dobivaju malo manje pažnje što se tiče nekih aktivnosti pa smo se odlučili posvetiti i otoku Ugljanu i Dugom otoku te smo tako počeli provoditi radionice i u Preku, u novootvorenom lounge baru koji nam se odmah svidio zbog ambijenta, a i zbog samog koncepta bara koji organizira razne događaje, poput kina na otvorenom i umjetničke izložbe. Zadovoljni smo i s ovom radionicom i jedva čekamo osmisliti nove projekte u organizaciji naše udruge, govori Blaženka Juren.


Udruga Re-kreativci iz Zadra fokusira se na promicanje kulturne, umjetničke i ekološke osviještenosti u gradu Zadru. Na kreativne načine se uči iskoristiti i reciklirati materijale te iz njih stvoriti funkcionalne objekte. Održavaju kreativne radionice, tečajeve slikarstva, slikarske kolonije, surađuju sa školama. Najviše su usmjereni na kreativnost kao i na čisti okoliš. Također, ugošćuju razne umjetnike.


Foto: Osobna arhiva


Foto: Osobna arhiva