Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

ODLUKA HRVATSKIH CESTA

PRIHVAĆEN PRIJEDLOG DUKIĆA Žmirići otvoreni za sav promet!

Autor: Ana Fric

17.05.2024. 11:19
PRIHVAĆEN PRIJEDLOG DUKIĆA Žmirići otvoreni za sav promet!

Foto: Mislav KlanacRaskrižje na Žmirićima od četvrtka poslijepodne opet je otvoreno za sav promet potvrdio je David Milin, direktor Poslovne jedinice HC-a u Zadru te je rekao kako je uprava Hrvatskih cesta prihvatila zahtjev gradonačelnika Branka Dukića i donijela odluku o obustavi radova na rekonstrukciji raskrižja Žmirići do 15. rujna ove godine.


Privremena regulacija koja je uvedena od ponedjeljka 13. svibnja bit će tako ukinuta i promet na tom velikom raskrižju na zapadnom ulazu u grad vratit će se na prijašnje stanje. Međutim, radovi ipak neće stati u potpunosti.


– Izvodit ćemo radove koje je moguće, a da promet kroz raskrižje teče nesmetano. Uskoro ćemo završiti s asfaltiranjem Ulice Matije Gupca. Puštanje prometa kroz Žmiriće nastojat ćemo omogućiti do kraja današnjeg dana, a obilazne pravce koje smo privremeo koristili ćemo zatvoriti.
Radove koje možemo izvodit ćemo sve do potpune obustave radova 1. srpnja, kazao je u četvrtak poslijepodne voditelj gradilišta Mario Pinčić u ime Strabaga kao nositelja radova.Obustava radova značit će i pomicanje rokova za dovršenje posla. Prvotni rok je bio kraj 2024. godine, a sada će se on premjesti u iduću godinu. Obustava će također odgoditi i završetak radova na aglomeraciji prema Kožinu i Petrčanima.


Podsjetimo, nakon što je nekoliko mjeseci promet kroz prigradsko naselje Kožino bio dramatično usporen s čak dva privremena semafora koji su regulirali promet, na državnoj cesti kroz to mjesto sada je postavljen samo jedan semafor pa se brzina prometa bitno ubrzala, ali je s druge strane od početka tjedna posve obustavljen promet kroz križanje Žmirići iz smjera Puta Nina.


Ono što iznova naljutilo građane je loša prometna signalizacija i loše informiranje javnosti o potpunom zatvaranju prometa ulicom Put Nina kroz križanje Žmirići, zbog čega se stotine vozila, među kojima ima jako puno onih sa stranim registarskim oznakama, kroz taj dio vozi u dugačkim kolonama.


Rekonstrukcija državne ceste DC 306 s ulicama Put Nina i Matije Gupca koju financiraju Hrvatske ceste vrijedna je 5,5 milijuna eura.