Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

za vrijeme liječenja

Osiguran besplatan smještaj roditeljima čija se djeca liječe u Zagrebu ili Splitu

Autor: Portal ZL

19.10.2023. 15:47
Osiguran besplatan smještaj roditeljima čija se djeca liječe u Zagrebu ili Splitu

Foto: Mislav KlanacGrad Zadar ovim putem obavještava sve roditelje (zakonske skrbnike) djece koja su upućena na liječenje izvan Zadra (prvenstveno u bolnice u Zagrebu ili Splitu) da im je osiguran besplatan smještaj za vrijeme liječenja djece. To pravo regulirano je Odlukom Gradskog vijeća o smještaju za roditelje djece koja se zbog težih oboljenja moraju liječiti izvan Zadra, Klasa: 501-01/23-01/07, Klasa: 2198/01-1-23-6 od 11. svibnja 2023. godine (˝Glasnik Grada Zadra˝ broj 8/23). U tu svrhu Grad Zadar je unajmio dva trosobna stana, jedan u  Splitu i jedan u Zagrebu. Sukladno odredbama Ugovora o najmu, stanovi su raspoloživi za besplatan smještaj roditelja počevši od 1. listopada 2023. godine do daljnjega.


Pravo na smještaj imaju roditelji odnosno zakonski skrbnici koji imaju prebivalište na području grada Zadra, a čija se djeca zbog težih bolesti, za koje ne postoji mogućnost pružanja adekvatne zdravstvene skrbi u OB Zadar, moraju liječiti u jednoj od bolnica na području Republike Hrvatske. Opravdanost potrebe liječenja u bolnici izvan Zadra, dokazuje se uputnicom izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, odnosno mišljenjem i preporukom odgovarajućeg liječnika specijaliste.


Poslove u svezi s ostvarivanjem prava propisanih ovom Odlukom obavlja Upravni odjel socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra, na adresi: Narodni trg 1. 
Kontakti:  208-142, 208 143 ili mail: [email protected] ili [email protected]