Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Advent 2023.

Poznati izvođači na Adventu u Zadru, građane očekuju brojna događanja

Autor: Portal ZL

19.10.2023. 15:09
Poznati izvođači na Adventu u Zadru, građane očekuju brojna događanja

Foto: TZG Zadra/Marin GospićNakon uspješno odrađene turističke sezone, godinu na isteku će obilježiti tradicionalni Advent u organizaciji Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Tržnice Zadar. Pripremljen je bogat program uz velike glazbene zvijezde i iznenađenja koja će obilježiti razdoblje od 24. studenoga ove godine do 6. siječnja 2024.


Kao i svake godine, početak adventskih događanja zakazan je na Dan grada Zadra i blagdan sv. Krševana 24. studenog, kako bi se na ovaj datum građanima pružio poseban ugođaj. Na samom otvaranju u petak, 24. studenog, na pozornici na Trgu Petra Zoranića nastupit će Toni Cetinski, a već sljedeći dan svoj veliki koncert održat će Tomislav Bralić i klapa Intrade. U prvom vikendu prosinca dogovoren je nastup Let 3, a do kraja godine nastupit će, među ostalima, Silente, Jure Brkljača, Matija Cvek, klapa Rišpet, Opća opasnost, Forum i Ivana Kindl, Madre Badessa, Vatra…


Tradicionalni novogodišnji doček organizirat će se na više lokacija, na kojemu će Zadrane i naše goste u Novu godinu veselo uvesti Jole s grupom Bolero, Ićo, Kanella i Rockatansky.
O brojnim popratnim programima bit će više riječi u sljedećim danima. Već sada se može istaknuti kako će i ove godine u njima sudjelovati zadarske škole, udruge, hoteli, institucije, a tu je i tradicionalni Đir po gradu, u kojemu će trgovine i ugostiteljski objekti na Poluotoku nuditi prigodne popuste.
Organizatori se ograđuju od mogućih promjena u programu zbog moguće više sile. U slučaju odgode pojedinih koncerata, ukoliko to bude moguće zbog rasporeda nastupa izvođača, osigurat će se novi termin tijekom trajanja manifestacije.