Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Za poboljšanje infrastrukture

Komunalac d.o.o. Biograd na Moru pokrenuo je radove na projektu "Kosa istok - zapad"

Autor: Portal ZL

17.07.2023. 13:39
Komunalac d.o.o. Biograd na Moru pokrenuo je radove na projektu

Foto: Komunalc d.o.o.

Komunalac d.o.o. Biograd na Moru pokrenuo je radove na projektu “Kosa istok – zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura na području Grada Biograda na Moru


Danas je u Poduzetničkom inkubatoru, Biogradu na Moru održana koordinacija sa javnopravnim tijelima povodom pokretanja projekta “Kosa istok – zapad”, čiji cilj jest značajno unaprijediti infrastrukturu na određenom području. Na koordinaciji su prisustvovali gradonačelnik Grada Biograda na Moru, Ivan Knez, predstavnici naručitelja radova Komunalac d.o.o. Biograd na Moru, direktor Marin Colić, tehnički direktor Kruno Pešić, financijska direktorica Jelena Jelić, predstavnici izvođača radova tvrtke GOLEMI, predstavnici tvrtke ANIVA INŽENJERING  d.o.o. kojoj je povjeren stručni nadzor, voditelj projekta Hidroprojekt-ing d.o.o. te predstavnici HT-a, HAKOM-a, EVN Croatia plina, MUP-a i ostali. Projekt obuhvaća rekonstrukciju vodovoda, odvodnju, izgradnju tlačnog cjevovoda te izgradnju kanalizacijskih i vodovodnih kućnih priključaka.


Vrijednost radova procijenjena je na 5.299.967,99€ bez PDV-a, dok ukupna vrijednost s PDV-om iznosi 6.624.959,61€. Ovaj značajan iznos ulaganja odražava važnost i obim projekta te predstavlja dugoročnu investiciju u infrastrukturu ovog područja.


Jedan od ključnih elemenata projekta je rekonstrukcija vodovoda, čija će duljina iznositi impresivnih 5239,9 metara. Rekonstrukcija će osigurat pouzdan i učinkovit vodovodni sustav, pružajući kvalitetnu opskrbu vodom stanovnicima na tom području. Odvodnja je također važan aspekt projekta, s planiranih 9708 metara novih odvodnih kanala. Ova mjera ima za cilj poboljšanje odvodnje i smanjenje rizika od poplava u tom području, osiguravajući sigurno okruženje za stanovnike. Tlačni cjevovod, koji će biti izgrađen na 262 metra, pružit će dodatnu podršku vodovodnom sustavu, omogućavajući stabilan i snažan protok vode.– Projekt također uključuje izgradnju kanalizacijskih i vodovodnih kućnih priključaka. Ukupno će biti izgrađeno 570 kanalizacijskih kućnih priključaka, čija će ukupna duljina iznositi oko 6840 metara. Osim toga, bit će izgrađeno i 346 vodovodnih kućnih priključaka, osiguravajući pristup kvalitetnoj vodi za stanovnike. Projekt “Kosa istok – zapad” ne bi bio moguć bez suradnje i angažmana stručnih timova, kazao je direktor Komunalca d.o.o. Biograd na Moru, Marin Colić.


Očekuje se da će projekt “Kosa istok – zapad” donijeti značajne koristi lokalnoj zajednici, poboljšavajući kvalitetu života stanovnika i stvarajući infrastrukturne temelje za budući razvoj. Završetak radova te dobivanje uporabne dozvole se planira do kraja 2025. godine.