Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Izbori

Iako se povukao sa svih funkcija, Juru Zubčića ŽO SDP predložio za kandidata na listi

Autor: Portal ZL

09.03.2024. 13:20
Iako se povukao sa svih funkcija, Juru Zubčića ŽO SDP predložio za kandidata na listi

Foto: Arif SitnicaJučerašnjom sjednicom Županijskog odbora SDP-a zaključen je prvi dio pripremnih radnji za predstojeće izborne cikluse. Tom prigodom, iz SDP-a su poslali priopćenje o budućim planovima te o preijdlozima kandidata za izborne liste.


Priopćenje prenosimo u cijelost:


” Konstatirano je da su sve programske predradnje završene te da nastavljamo intenzivnu prezentaciju svih naših politika kao što su reforma radnog zakonodavstva, socijalna i demografska politika, sveobuhvatne politike priuštivog stanovanja, veće mirovine za dostojanstven život, reforma zdravstvenog sustava na zdravim nogama, plan za mlade, poljoprivredna reforma, unaprijeđenje ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja i druge, te nuđenja rješenja i vizije u kakvoj Hrvatskoj želimo živjeti u budućnosti. Želimo živjeti u Hrvatskoj blagostanja u kojoj korupcija, lopovluk, nepotizam i stranačke iskaznice neće biti normalan način ponašanja, i ovim putem pozivamo sve građane koje s nama dijele takvu viziju Hrvatske da se uključe da to zajedno i realiziramo.   
Od formalnih radnji, sukladno Statutu SDP-a, Općinske, Gradske i Županijska organizacija SDP-a Zadarske županije uputili su Predsjedniku i Glavnom odboru SDPH prijedloge kandidatkinja i kandidata za sastavljanje izbornih lista IX. I VII. Izborne jedinice koje obuhvaćaju područje naše županije. Konačna odluka o listama za parlamentarne izbore, sukladno Statutu, u rukama je Predsjednika i Glavnog odbora SDPH koji su jedini ovlašteni odlučiti tko će i kojim redosljedom biti na izbornim listama.” 


Predložene kandidati od strane stranačkih tijela Oćinskih, Gradskih i Županijske organizacije SDP-a Zadarske županije za IX. I VII: izbornu jedinicu:


Predloženi kandidati iz Zadarske županije:


IX. Izborna jedinica: 


Irena Dragić


Sabina Glasovac


Ivan Kučina 


Sandro Lovrinović


Helena Mikulandra


Vedrana Mišković


Nino Mrčela


Daniel Radeta


Danijela Vukoša


Jure Zubčić


VII. Izborna jedinica: 


Dražen Crljenko


Toni Herenda


Marinela Vištica Ćepulo