Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Maskarani mališani

[FOTO] Virski karnevalić okupio 1500 mališana iz cijele županije

Autor: Nikolina Lucić

17.02.2023. 12:34
[FOTO] Virski karnevalić okupio 1500 mališana iz cijele županije

Foto: Luka Jeličić

Maškarano veselje na Viru se nastavlja, a glavne su zvijezde ovaj put najmlađi ljubitelji maškara i pokladnih običaja i to njih 1500 iz cijele županije, koji su na Vir došli pokazati kako se to slave maškare.


35 dječjih vrtića iz cijele Zadarske županije okupilo se na Trgu svetog Jure na šestom izdanju tradicionalnog virskog Dječjeg karnevalića. Najmasovnija dječja karnevalska manifestacija u Zadarskoj županiji i jedna od najmasovnijih u Hrvatskoj – uz opatijske Male maškare i karnevalsku povorku Riječkog karnevala – okupila je više od tisuću mališana iz svih kutaka Zadarske županije.


Na slavlje su pozvani svi vrtići iz Zadarske županije koji su ranije sudjelovali na Karnevaliću, ali su se javili i neki drugi, odnosno novootvoreni vrtići koji također žele sudjelovati.


Ravnateljica dječjeg vrtića Smješko Julijana Begonja, koji je uz destinacijsku menadžment kompaniju Vir turizam glavni organizator Dječjeg karnevalića, uz  tradicionalnog pokrovitela – Općinu Vir, imala je pune ruke posla.


Mališani su se okupili na označenom prostoru glavnog virskog trga ispred Općine Vir, a potom su u povorci krenuli preko Trga svetog Ivana i zgrade vrtića do Ljetne pozornice. Tamo su ih spremni čekali animatori Maskote iz Zagreba.


Poklade ne bi bile poklade da nema krafni, točnije pravo brdo njih, čime su nahranjena gladna usta.
Foto


Virski karnevalić okupio 1500 mališana


avatar

Snimio: Luka Jeličić


17.02.2023. 12:42


Foto: Luka Jeličić