Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Iz cijele Zadarske županije

Na tradicionalnom virskom Dječjem karnevaliću rekordan broj dječjih vrtića

Autor: Portal ZL

15.02.2023. 15:07
Na tradicionalnom virskom Dječjem karnevaliću rekordan broj dječjih vrtića

Foto: Kažimir Škrbić/Virski listNikad više, ili čak 35 dječjih vrtića iz cijele Zadarske županije okupit će se u petak 17. veljače (10 sati) na Trgu svetog Jure na šestom izdanju tradicionalnog virskog Dječjeg karnevalića. Najmasovnija dječja karnevalska manifestacija u Zadarskoj županiji i jedna od najmasovnijih u Hrvatskoj – uz opatijske Male maškare i karnevalsku povorku Riječkog karnevala – okupit će na otoku više od 1.200 mališana iz Zadra, Nina, Privlake, Vrsi, Benkovca, Tkona, Sali, Poličnika, Pašmana, Pakoštana, Sukošana, Posedarja… Nema koga neće biti.


– Pozvali smo sve dječje vrtiće iz Zadarske županije koji su ranije sudjelovali na našem Karnevaliću, ali su se javili i neki drugi, odnosno novootvoreni vrtići koji također žele sudjelovati. Svi žele doći na virski Dječji karnevalić – kaže ravnateljica dječjeg vrtića Smješko Julijana Begonja. Vrtić Smješko je uz destinacijsku menadžment kompaniju Vir turizam glavni organizator Dječjeg karnevalića, tradicionalni pokrovitelj je Općina Vir, pa je i priča manje-više uvijek ista. Mališani će se okupiti na označenom prostoru glavnog virskog trga ispred Općine Vir, a potom će u povorci krenuti preko Trga svetog Ivana i zgrade vrtića do Ljetne pozornice. Tamo ih čekaju animatori Maskote iz Zagreba, njih devetero, s kojima će mališani uživati u animacijskom programu i predstavi Cirkus. Pravo brdo od 1.300 krafni i još toliko sokića bit će slatki dodatak programa Karnevalića, za koji se već danima brižno spremaju u Smješku. Kako tete, tako i virski mališani.


– Ove godine bit ćemo trolovi, mitološka stvorenja i nezgrapni stanovnici divljine – otkrivaju nam u Smješku. Dječji karnevalić na otoku Viru počinje u 10 sati.