Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zanimljiv posjet

Benkovački učenici za Dan policije posjetili policajce

Autor: Portal ZL

02.10.2023. 15:28
Benkovački učenici za Dan policije posjetili policajce

Foto: PU zadarskaSusret učenika s policijskim službenicima na njihovom radnom mjestu dio je događanja povodom obilježavanja Dana policije. Obilazak je organiziran u suradnji policijskih službenika Policijske postaje Benkovac-Obrovac s nastavnicima škole za učenike na produženom boravku iz 1. i 2. razreda te učenicima od 1. do 8. razreda Osnovne škole Benkovac iz posebnih razrednih odjeljenja s njihovom učiteljicom i asistentima.


Učenici su razgledali prostorije u kojima rade policajci te im je prezentiran rad policije i pokazan dio policijske opreme. Sa zanimanjem su razgledala dežurstvo policijske postaje, a pokazali su i znanje koji broj treba nazvati ukoliko im treba pomoć policije. Najviše zanimanja učenici su pokazali za službena policijska vozila i njihovu opremu gdje su se i fotografirali.

Saznali su što to znači biti policijski službenik te koje sve poslove obavlja policija, nakon čega su učenici pozorno poslušali kako sigurno sudjelovati u prometu, kao pješak, biciklist ili putnik u automobilu.