U četvrtak, 29. ožujka, izlazi prvi broj priloga “Spiza”. Riječ je o prilogu o gastronomiji i kulturi jela koji će izlaziti jednom mjesečno na 16 stranica. Prvi broj “Spize” posvećen je Uskrsu te tradiciji blagovanja za taj najveći katolički blagdan. Za Veliki petak, poznati zadarski kuhar Mario Arbanas, šef kuhinje u zadarskom restoranu “Pet bunara” predlaže grdobinu s povrćem i umakom od limuna, a za Uskrs janjeći kotlet s ružmarinom.
U “Spizi” donosimo i Marijev recept za uskrsnu pogaču. Kao namirnice mjeseca izdvajamo mladi luk i šparoge za koje smo pripremili i nekoliko proljetnih recepata. U “Spizi” predlažemo i obroke, ručak ili večeru za sedam dana. Tu su i aktualne cijene sa zadarske tržnice i ribarnice. Kao autohtoni recept zadarskog kraja predstavljamo Banjski brudet od sipe, kojeg priprema Renato Kraljev. Za ljubitelje vina, ali i dobre hrane, imamo priču o istarskim, Kozlović vinima, koja su predstavljena u restoranu Kaštel u zadarskom hotelu Bastion, uz specijalitete šefa kuhinje Ivana Buovca.
najnovije
najčitanije
Scena
hrvatski predstavnik
Baby Lasagna ide u finale Eurosonga!
Nogomet
Nogomet
Borussia Dortmund izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka!
Scena
dijete na putu
Grašo progovorio o drugoj Haninoj trudnoći: ‘Trudimo se ne maltretirati ljude našim privatnim životima’
Ostali sportovi
'Mario Zebić'
Zadar ukupno četvrti na Međunarodnog memorijalnom judo turniru
Svijet
američki predsjednik
Biden usporedio Hamasov napad s holokaustom: “Mržnja prema Židovima ostaje u srcima previše ljudi”
Nogomet
LIVI KOD KNJAZA
Livaković o nogometnim počecima u Zadru: ‘Budući da je mama kasnila po mene na treninge…’
Zadar
GODIŠNJICA TRAGEDIJE
NIKADA ZABORAVLJEN: Mnogi se prisjećaju preminulog pilota Marka Novkovića: ‘U mom srcu ne mogu umrit’
Zadar & Županija
Problem - ideologija
Načelnik Jasenica se ogradio od Facebook čestitke njegove liste nagrađenom novinaru Novosti
Zadar
GRADILIŠTE
ZAUSTAVLJENI RADOVI Inspekcija zapečatila gradilište zgrade uz Ulicu Nikole Tesle
Hrvatska
POZNATA KNJIŽEVNICA