Vrijedna knjiga naslova Marketing vina profesora Marka Ivankovića i kaljskog Zagrepčanina Ante Kolege – Bage predstavljena je u Međugorju, gdje ju je došao poslušati oveći auditorij. Među predstavljačima bio je i planetarni znalac kulinarstva i vinoljubac Veljko Barberi.
Neki od gledatelja su kazali kako je zadivljujući da je vremešni sveučilišni profesor Kolega u mirovini stigao napisati svoju već treću knjigu. Nakladnici su joj mostarsko Sveučište i HAZU u Bosni i Hercegovini.
Govoreći o knjizi Barbieri je rekao kako se radi o djelu dvaju istinskih poznavatelja i zaljubljenika u vino.
– Napisana prekrasnim hrvatskim jezikom i lijepim izričajem knjiga predstavlja djelo vinske kulture hrvatskog naroda i gospodarskih mogućnosti vinogradara i vinara. Posebno me oduševilo bogatstvo hrvatske vinske ponude, njihove ogromne tržne vrijednosti, kao i opis široke ljestvice okusa, mirisa i boja iz svih hrvatskih vinogorija. Autori preko primjera uspješnih hrvatskih i hercegovačko-bosanskih vinara pokazuju kako promicati i poboljšati tržišnu prodaju, istaknuo je dobri poznavatelj starinskih jela iz hrvatske baštine iz emisije „Jelovnici izgubljenog vremena”.
Zboreći o važnosti vinogradarstva i vinarstva za područja koja naseljavaju Hrvati, akademik profesor Jakov Pehar, pohvalio je knjigu naglasivši njezinu znanstvenu utemeljenost, ali i praktičnu vrijednost.
– Uvjeren sam kako će knjiga biti orijentir i naučno štivo svim vinogradarima i vinarima, konzumentima, vinoljupcima i svim ostalim potrošačima vina. Dobro je došla trgovcima, ugostiteljima i hotelijerima, dok će studenti pronaći vrijedno štivo za udžbenike, kazao je taj akademik, dok je profesor emiritus Vjekoslav Selak istaknuo znanstvenu vrijednost knjige, opise glavnih funkcija marketinga vina i to posebno u istraživanju i prilagodbi kroz vinsku komunikaciju, promidžbu vina i vinski turizam.
Svi promotori knjigu su toplo preporučili svim pilcima, sveučilištarcima, vinogradarima i vinarima, koji je mogu koristiti kao svojevrsni vinski priručnik.
Barbieri je nakon promocije poslužio slušateljstvo svojim jelom japrak, hercegovačkim jelom spremljenim u raštici naglasivši kako nas tek istinski spoj jela i vina odvodi u zapretane tajne života, u nešto nedokučivo, čarobno, uvodeći nas u sam indentitet i svrhu postojanja.
najnovije
najčitanije
Crna Kronika
OČEVID TRAJE
Zbog pucnjave kod Omiša policija uhitila pet osoba
Svijet
PRIRODNA KATASTROFA
Obilne kiše u južnom Brazilu ubile su gotovo 60 ljudi, više od 70 nestalih
Style
INFJ PERSONALITY
Možda imate jednu od najrjeđih osobnosti na svijetu. Ovo su znakovi kako to prepoznati
Košarka
NBA liga
Sjajni Anthony Edwards šokirao Jokićeve Nuggetse u Denveru u prvoj utakmici polufinala doigravanja
Zadar & Županija
DHMZ
Danas pretežno sunčano, temperature idu do 26 stupnjeva
Zadar
ĐIR PO GRADU
[FOTO] Subotnja špica bila je krcata Zadranima i turistima, pogledajte koga smo sreli
Zadar
BOKANJAC
ĐIR PO KVARTU (10) Bokanjac, selo na kraju grada: ‘Nitko ne vodi o nama računa, zatrpat će nas smećem…’
Županija
ŠTRAJK
VRTIĆ (NE)ĆE RADITI Štrajk najavljen 13. svibnja, Knez poručuje: ‘Ako im triba donit koji kolač, nek jave’
Zadar
Okupljanje
Bivši učenici Pomorske škole veselo proslavili 45. godišnjicu mature: Ovo je rasadnik profesionalnog kadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA