Vrijedna knjiga naslova Marketing vina profesora Marka Ivankovića i kaljskog Zagrepčanina Ante Kolege – Bage predstavljena je u Međugorju, gdje ju je došao poslušati oveći auditorij. Među predstavljačima bio je i planetarni znalac kulinarstva i vinoljubac Veljko Barberi.
Neki od gledatelja su kazali kako je zadivljujući da je vremešni sveučilišni profesor Kolega u mirovini stigao napisati svoju već treću knjigu. Nakladnici su joj mostarsko Sveučište i HAZU u Bosni i Hercegovini.
Govoreći o knjizi Barbieri je rekao kako se radi o djelu dvaju istinskih poznavatelja i zaljubljenika u vino.
– Napisana prekrasnim hrvatskim jezikom i lijepim izričajem knjiga predstavlja djelo vinske kulture hrvatskog naroda i gospodarskih mogućnosti vinogradara i vinara. Posebno me oduševilo bogatstvo hrvatske vinske ponude, njihove ogromne tržne vrijednosti, kao i opis široke ljestvice okusa, mirisa i boja iz svih hrvatskih vinogorija. Autori preko primjera uspješnih hrvatskih i hercegovačko-bosanskih vinara pokazuju kako promicati i poboljšati tržišnu prodaju, istaknuo je dobri poznavatelj starinskih jela iz hrvatske baštine iz emisije „Jelovnici izgubljenog vremena”.
Zboreći o važnosti vinogradarstva i vinarstva za područja koja naseljavaju Hrvati, akademik profesor Jakov Pehar, pohvalio je knjigu naglasivši njezinu znanstvenu utemeljenost, ali i praktičnu vrijednost.
– Uvjeren sam kako će knjiga biti orijentir i naučno štivo svim vinogradarima i vinarima, konzumentima, vinoljupcima i svim ostalim potrošačima vina. Dobro je došla trgovcima, ugostiteljima i hotelijerima, dok će studenti pronaći vrijedno štivo za udžbenike, kazao je taj akademik, dok je profesor emiritus Vjekoslav Selak istaknuo znanstvenu vrijednost knjige, opise glavnih funkcija marketinga vina i to posebno u istraživanju i prilagodbi kroz vinsku komunikaciju, promidžbu vina i vinski turizam.
Svi promotori knjigu su toplo preporučili svim pilcima, sveučilištarcima, vinogradarima i vinarima, koji je mogu koristiti kao svojevrsni vinski priručnik.
Barbieri je nakon promocije poslužio slušateljstvo svojim jelom japrak, hercegovačkim jelom spremljenim u raštici naglasivši kako nas tek istinski spoj jela i vina odvodi u zapretane tajne života, u nešto nedokučivo, čarobno, uvodeći nas u sam indentitet i svrhu postojanja.
najnovije
najčitanije
Zadar
Okupljanje
Bivši učenici Pomorske škole veselo proslavili 45. godišnjicu mature: Ovo je rasadnik profesionalnog kadra
Novosti
antiratni pokret
Irski i švicarski studenti se pridružili valu prosvjeda protiv rata u Gazi
Nogomet
Englesko prvenstvo
Haaland zabio četiri od pet pogodaka Citya protiv Wolverhamptona, Gvardiol i Kovačić odigrali cijeli susret
Nogomet
Španjolsko prvenstvo
Barcelona izgubila kod Girone, Real Madrid i matematički osigurao novu titulu prvaka
Rukomet
1. HRL-Jug
Porazom završena sezona
Zadar
ĐIR PO GRADU
[FOTO] Subotnja špica bila je krcata Zadranima i turistima, pogledajte koga smo sreli
Zadar
BOKANJAC
ĐIR PO KVARTU (10) Bokanjac, selo na kraju grada: ‘Nitko ne vodi o nama računa, zatrpat će nas smećem…’
Županija
ŠTRAJK
VRTIĆ (NE)ĆE RADITI Štrajk najavljen 13. svibnja, Knez poručuje: ‘Ako im triba donit koji kolač, nek jave’
Crna Kronika
PU ZADARSKA
UHVAĆEN PIJAN ZA VOLANOM S preko 2.50 promila u krvi vozio po Zadru, uhićen je
Zadar
uz blagoslov pape Franje