ponedjeljak, 4. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Produžen mandat

Izborniku Cedricu Enardu produžen ugovor

Autor: Alen Plahinek

22.06.2023. 15:45
Izborniku Cedricu Enardu produžen ugovor

Foto: Luka JeličićPo završetku press konferencije, predsjednik Saveza Frane Žanić i izbornik Cedric Enard potpisali su ugovor o suradnji do kraja 2024. godine. U Savezu su iznimno zadovoljni njegovim poslom.


– Cedric je u posljednjih pet godina osvojio trostruku “krunu” s Berlinom, prije toga dominirao je u Francuskoj, bio je član francuske reprezenatcije koja je osvojila olimpijsko zlato u Tokiju, sve ovo dovoljno govori kakvog stručnjaka uspjeli dovesti, a što je još važnije i zadržati. U ovom trenutku on je naša dugoročna opcija. Najvažnije je da se on pronašao u Hrvatskoj i da mu momčad vjeruje i slijedi ga, postoji dobra komunikacija između njih, što je preduvjet za bilo kakvu suradnju – kazao je Žanić.


– Sretan sam i čast mi je i dalje surađivati sa Savezom i momčadi. Mislim da od prošlog ljeta imamo dobru povezanost i to je praktički najvažnije da si svi vjerujemo međusobno. Svi daju sve od sebe da se poboljšaju i to samo shvatio od samog početka kad sam sjeo na klupu. Sviđa mi se mentalitet ove ekipe te mislim da sam našao ponašanje i način razmišljanja u kakvom volim raditi. Dečki su upravo to što tražim, ponekad tvrdoglavi, borbeni, jake glave i vrlo kompetitivni na svakom treningu. Glavni cilj nam je Challenger Kup i onda Liga nacija – poručio je Enard.