Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

suptilan ljetni sjaj

Donosimo nekoliko savjeta za odabir savršenog highlightera

Autor: Lucija Sučić

08.07.2024. 09:16
Donosimo nekoliko savjeta za odabir savršenog highlightera

Foto: iStock/NLKada ljetno sunce zasja, jedan od najljepših stvari koje možete “nositi” je koža koja blista. Pravilno nanesen highlighter stoga vam je najbolji saveznik za čarobni sjaj kože koji će suptilno naglasiti vašu prirodnu ljepotu. Kako ga postići i koju vrstu highlightera odabrati?


Vrste highlightera


Highlighter je proizvod za šminkanje dizajniran sa svrhom da vizualno podigne crte lica i naglasi prirodan sjaj, a postoji u prahu, tekući te u kremi.


Varijante u prahu izvrsne su za masnu kožu jer će se stopiti s njome i dati joj suptilan sjaj, dok tekući highlighteri koži daju sjajan finiš a možete ih miješati s kremom i puderom. Kremasti se pak neprimjetno stapa s porama i njime se postiže prirodan sjaj cijelog lica.
Odabir prave nijanse highlightera također je važan, te ćete za blistav look željeti odabrati onu nijansu koja je najbliža tonu vaše kože, no ipak malo svjetlija.Tehnike nanošenja


Za suptilan, svakodnevni look highlighter će vam biti najbolji prijatelj. Ako koristite onaj u prahu, nanesite ga lepezastom četkicom na najviše točke na licu koje sunce prirodno obasjava, kao što su vrhovi kapaka direktno ispod obrva, vrh nosa, vrhovi jagodica, vrh gornje usnice te brada.


Ako koristite tekući ili u kremi, preporučamo da ga nanesete vlažnom spužvicom za šminkanje kako bi se proizvod stopio s vašom kožom i stvorio besprijekoran sjaj.Par savjeta za besprijekorno nanošenje


Jedna od najbitnijih stvari je, kao i u čitavoj sferi šminkanja, dobro ga izblendati tako da se stopi s vašom kožom. Uzmite si vremena sve dok se bilo kakve oštre crte i prijelazi u potpunosti ne stope s podlogom.


Također, mudro je nanositi ga postepeno kako biste izbjegli prekomjerni sjaj koji izgleda neprirodno.