Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Kakav spoj

Pileći ražnjići s paprikom i ananasom: hranjivi, lagani i vrlo ukusni

Autor: Šarlota Brnčić

17.07.2023. 07:55
Pileći ražnjići s paprikom i ananasom: hranjivi, lagani i vrlo ukusni

Foto: Pixabay

Ovi ražnjići su prava koncentracija korisnih nutrijenata, a čuvaju i figuru



Pileće meso, nemasno i probavljivo, kombinirano je s povrćem poput paprike i voćem poput ananasa, koji cjelini daju slatko-kiselkastu notu.


Ujedno donose korisne hranjive tvari, čineći jelo potpunim i nutritivno uravnoteženim.


Sastojci:


  • 600 g pilećih prsa
  • 400 g paprike
  • 320 g svježeg ili konzerviranog ananasa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žličice soka od limuna
  • sol po ukusu


Za umak:


  • 400 ml soka od ananasa bez šećera
  • 4 žličice kukuruznog škroba
  • 4 obilne žlice pirea od rajčice
  • 4 žličice balzamičnog octa
  • čili prah po ukusu
  • soli po ukusu
  • papar po ukusu

Priprema: Prvo napravite umak: sve sastojke stavite u lonac, dodajte kukuruzni škrob pomoću sita i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se ne stvore grudice.


Kad je umak gladak, začinite solju i paprom i ugasite vatru. Za to vrijeme pileća prsa, papriku i ananas narežite na krupnije kockice i naizmjenično nataknite na ražnjiće.


Pripremite marinadu od protisnutog češnjaka, limunovog soka, prstohvata soli i maslinovog ulja. Pustite da se aromatizira nekoliko minuta, premažite njome ražnjiće i ostavite ih da odstoje 5-10 minuta.


Zapecite ražnjiće u tavi koja se ne lijepi, poklopite ih i pecite 15 minuta, okrećući ih s jedne strane na drugu da se dobro ispeku.


Ražnjiće složite na tanjur za posluživanje, prelijte pripremljenim umakom i poslužite.


Pileći ražnjići s paprikom i ananasom pogodni su za jesti topli ili hladni.