Foto: Pexels
Zašto se većina ljudi i dalje deblja iako se zdravo hrane, redovito vježbaju i kontroliraju svoje nagone? Iako malo uživanja u nezdravoj hrani neće puno naškoditi, postoje određene navike koje će vas uvelike ograničiti na vašem putu ka mršavljenju.
Pa, nije uvijek poremećaj u gore navedenim praksama ono što dovodi do debljanja. Ponekad, ručak i navike povezane s njim također mogu utjecati na put mršavljenja.
Međutim, kada se planiranju ručka ne pridaje previše pažnje, to može ozbiljno utjecati na tijelo i dovesti do povećanja tjelesne težine. Dakle, evo pogleda na neke nezdrave navike prilikom ručka koje u konačnici mogu dovesti do debljanja.
Neuravnotežen ručak
Da biste ostali dosljedni na putu mršavljenja, važno je unaprijed isplanirati ručak. Osim toga, važno je da ručak bude dobro izbalansiran te da u popodnevnom obroku imate uravnoteženu količinu vlakana, ugljikohidrata i proteina što će pomoći u održavanju razine energije. Međutim, ako netko ne ruča kako treba, velika je vjerojatnost da će ogladnjeti i posegnuti za određenim grickalicama što na kraju može dovesti do debljanja.
Preskakanje ručka
Ljudima koji preskaču ručak da bi smršavili uvijek će biti teško dobiti esencijalne hranjive tvari iz hrane. Pojest će i više drugih obroka tijekom dana što će u konačnici povećati njihovu težinu. Osim toga, preskakanje obroka može usporiti proces metabolizma u tijelu, čime se troši manje energije – što dovodi do debljanja.
Dodavanje previše začina
Ako ste netko tko radije dodaje razne umake ili začine uz svoj obrok, onda to može postati prepreka na putu mršavljenja. Umaci i preljevi za salate, osobito kremasti i oni sa sirom kao sastojkom, lako mogu premašiti dnevnu kalorijsku granicu, što rezultira povećanjem težine.
Jesti kada gladujete
Mnogi se ljudi izgladnjuju, osobito poslijepodne, da bi smršavili. Ali to nikad ne bi trebala biti prva opcija jer obično jedemo više nego što bismo jeli da smo ručali na vrijeme. To može poremetiti apetit i dovesti do debljanja.
Dostava
Mnogi ljudi izbjegavaju sami napraviti ručak i za svoje obroke ovise o hrani koja je dostupna u kantini ili dostavama. Unatoč konzumaciji u vrijeme ručka, takvoj hrani može nedostajati nutrijenata, a može biti bogata i mastima, dodatnim kemikalijama i prekomjernim šećerom, što može dovesti do debljanja, piše News18.
najnovije
najčitanije
Gastro
Brzo gotovo
Idealno je vrijeme za napraviti slasni pire od marelica. Možete ga koristiti na razne načine
Nogomet
EURO 2024.
Hrvatska je na EURO-u igrala na tri potpuno različita i senzacionalna stadiona
Zadar
skupi smo!
TURISTIČKI TROŠKOVNIK Po cijenama tjednog odmora za dvoje debelo smo skuplji od Budve i Drača!
Košarka
Dobar pokazatelj
Ivica Zubac nakon pobjede u Opatiji: “Trebao nam je protivnik koji igra agresivno”
Zadar
EKONOMIČNOST POSLOVANJA
ANALIZA FINE Zadarski poduzetnici najbolji po ekonomičnosti poslovanja!
Crna Kronika
sudar
Dvoje teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći u Murvici
Županija
župa sv. anselma
Don Antonio Oltran u Ninu proslavio mladu misu
Zadar
Iznenadna odluka
Šime Lisica povlači se s mjesta ravnatelja Crvenog križa
Županija
HEP JAVLJA
VAŽNA OBAVIJEST Bez struje u utorak nekoliko ulica u Zadru i županiji
Crna Kronika
44-godišnjak